· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Minori adoptabili international in cataloage parolate

Autor: Onush
data publicarii: 08.12.06
Cifra copiilor adoptati international din Romania, in perioada de dupa 1989 si pana in 2005, este de aproximativ 30.000 de copii, ceea ce reprezinta un record absolut, raportat la oricare alta tara. Si asta in conditiile in care adoptia este ultima forma de protectie a copilului la care trebuie sa se apeleze.

Dar, in conditiile in care un copil adoptat international ajungea sa aduca celor care intermediau adoptia castiguri de zeci de mii dolari sau euro, Romania s-a transformat intr-o piata in care copiii se vindeau ca o marfa.

Pe internet se puteau consulta cataloage cu copii de adoptat, care contineau fotografia si pretul fiecarui copil oferit spre tranzactionare.

Si astfel de site-uri mai exista si astazi, dar sunt parolate si pot fi accesate doar de cei care se pricep.
Stopata prin actualul pachet legislativ privitor la protectia drepturilor copilului, care functioneaza de la 1 ianuarie 2005, coruptia din domeniul adoptiilor internationale se afla, in prezent, in stand-by.

Imposibil de eradicat de catre statul roman, EA (coruptia adoptiilor internationale) nu asteapta decat o cat de mica permisivitate legislativa, pentru a se reactiva si a deveni din nou ceea ce a fost sau chiar mai mult.

In plin moratoriu, Nicoleta a fost adoptata exceptional
Un exemplu de coruptie din domeniul adoptiilor internationale practicat in Romania, inainte de 2005, este cel al Nicoletei Trif, o fetita de etnie rroma, din Sibiu. Abandonata in maternitate, Nicoleta a fost incredintata, in anul 2000, cand avea doar doua luni, unei asistente maternale, Ilariana Stoica.
Casatorita si avand propriul ei copil, Roxana, de 15 ani, Ilariana a crescut-o pe Nicoleta cu toata atentia si intrega sa familie a indragit-o. Copilul putea ramane in acest mediu familial pana la varsta de 18 ani fara nici o problema.
Dar, in anul 2003, Nicoleta devine, brusc, adoptabila exceptional si, desi exista moratoriul din 2001 asupra adoptiilor internationale, prin care acestea erau suspendate, fetita a putut fi adoptata de o familie canadiana, prin includerea ei in cazurile prevazute de Memorandumul nr. 5/5.09-2002, semnat de primul ministru.

Integral in Romania LiberaSursa: hotnews.ro.

"Stiri: Stiri: Minori adoptabili international in cataloage parolate" | cont nou | 2 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
13.02.07 10:12: onitzu
Asta cu adoptiile internationale e cu dus si intors. Bineinteles ca exista coruptie si probabil va exista iar daca se revine asupra moratoriului. Dar pe de alta parte, pentru foarte multi copii, AD.I. au reprezentat singura sansa la o viata cat de cat normala.
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de Onush

Evaluare
scor mediu 2.25
voturi 4


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent