· articole
· intamplari

Monologul la copii
Monologul la copii este destul de frecvent.

Adeseori, copilul încearcã sã monopolizeze discuþia: îi întrerupe pe ceilalþi sau nu-i lasã sã vorbeascã pentru a vorbi doar el.

Desigur, el considerã cã are lucruri importante ºi interesante care trebuie comunicate cu orice preþ ºi care intereseazã pe toatã lumea, de aceea nu va înþelege de ce ceilalþi se vor plictisi ºi, în cele din urmã, îl vor ignora. De asemenea, se poate simþi rãnit când cineva îi spune „Mai lasã-mã în pace, „Taci, o datã!”, „M-am plictisit!” sau „Nu te doare gura?”

În cazul în care copilul tãu manifestã tendinþa spre monolog, explicã-i cã un dialog presupune ca ambii parteneri sã ia cuvântul ºi cã atunci când unul dintre ei vorbeºte prea mult, este nepoliticos ºi îi plictiselte pe ceilalþi.

Sugereazã-i sã se punã în locul unui prieten care trebuie sã-i asculte monologul nesfârºit. Întreabã-l cum s-ar simþi dacã nu ar fi lãsat sã vorbeascã, cât de repede s-ar plictisi, ce ar dori sã-i spunã prietenului sãu.

De asemenea, spune-i sã nu se lase absorbit în aºa mãsurã de propria lui persoanã ºi de lucrurile pe care doreºte sã le transmitã încât sã nu mai observe semnele de plictisealã sau chiar de enervare ale celorlalþi. În cazul în care vede cã prietenii sãi se uitã în altã parte, îºi cautã alte preocupãri, fac schimb de priviri, e vremea sã se opreascã.

Ajutã-l sã înveþe sã se exprime concis, încurajându-l sã-þi povesteascã un desen animat, un film, o întâmplare, o carte.

Foto: 123RF, Editor: Adina Gruia .

"Monologul la copii" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent