· articole
· intamplari

Monologul la copii
Monologul la copii este destul de frecvent.

Adeseori, copilul încearcă să monopolizeze discuția: îi întrerupe pe ceilalți sau nu-i lasă să vorbească pentru a vorbi doar el.

Desigur, el consideră că are lucruri importante și interesante care trebuie comunicate cu orice preț și care interesează pe toată lumea, de aceea nu va înțelege de ce ceilalți se vor plictisi și, în cele din urmă, îl vor ignora. De asemenea, se poate simți rănit când cineva îi spune „Mai lasă-mă în pace, „Taci, o dată!”, „M-am plictisit!” sau „Nu te doare gura?”

În cazul în care copilul tău manifestă tendința spre monolog, explică-i că un dialog presupune ca ambii parteneri să ia cuvântul și că atunci când unul dintre ei vorbește prea mult, este nepoliticos și îi plictiselte pe ceilalți.

Sugerează-i să se pună în locul unui prieten care trebuie să-i asculte monologul nesfârșit. Întreabă-l cum s-ar simți dacă nu ar fi lăsat să vorbească, cât de repede s-ar plictisi, ce ar dori să-i spună prietenului său.

De asemenea, spune-i să nu se lase absorbit în așa măsură de propria lui persoană și de lucrurile pe care dorește să le transmită încât să nu mai observe semnele de plictiseală sau chiar de enervare ale celorlalți. În cazul în care vede că prietenii săi se uită în altă parte, își caută alte preocupări, fac schimb de priviri, e vremea să se oprească.

Ajută-l să învețe să se exprime concis, încurajându-l să-ți povestească un desen animat, un film, o întâmplare, o carte.

Foto: 123RF, Editor: Adina Gruia .

"Monologul la copii" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent