· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Multe note sub 5 la matematica

Rezultatele partiale de la tezele cu subiect unic la matematica, sustinute vineri si date publicitatii ieri, au aratat ca elevii s-au pregatit insuficient pentru examen. Multi dintre profesori se plangeau ieri ca la scolile lor au fost prea multe note de 5 si 6.

La unele dintre scolile din Capitala, procentul de promovabilitate a fost putin peste 30%. Cele mai mari procentaje de promovare le-au avut colegiile nationale, precum Mihai Eminescu, unde procentul a fost de 72%, sau la Colegiul Gheorghe Lazar, unde au trecut testul peste 90% din elevi.La noi au promovat 87% din copii, dar suntem nemultumiti pentru ca avem multe note mici. S-au luat numai cinci note de 10, a spus Tatiana Popescu, directoarea Liceului Miguel Cervantes din Capitala.

Elevii s-au lasat pe tanjala
Inspectorul scolar de la sectorul 5, Viorica Dragan, explica procentajul de promovabiliate de 54,2% prin faptul ca elevii buni s-au lasat pe tanjala. Dupa parerea mea, elevii nu au constientizat suficient rolul acestor teze. In Ferentari, avem cele mai slabe rezultate. La Scoala 136, de exemplu, din 35 de copii prezenti, au promovat numai 2, a spus Viorica Dragan, profesoara de matematica.

Profesorii, nemultumiti de note
In sectorul 4, o mare parte din scoli a avut procentul de promovare intre 27% (Scoala nr. 120) si 36,7% (Scoala nr. 36). Scolile din sectorul 6 cu cele mai bune rezultate au fost la Scoala de copii cu deficiente de auz, unde au promovat 94,4% din elevi.

Cu toate acestea, profesorii de la scoli nu sunt multumiti de note. Ne asteptam ca mai multe scoli sa aiba un procent de promovare de 90%. In ansamblu, proportia este de 64,7, spune Isabela Bejenariu, inspectorul coordonator la sectorul 6. Acesta isi scuza elevii de clasa a VII-a, spunand ca a fost primul examen din viata lor.Sursa:hotnews.ro.

"Stiri: Stiri: Multe note sub 5 la matematica" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de onush

Evaluare
scor mediu 2.33
voturi 3


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent