· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Mutarea clasei 0 la gradinita - opinii pro si contra

Mult disputata clasa zero creeaza din nou mari controverse. Ministrul Educatiei si premierul Ponta au pareri diferite despre locul unde ar trebui sa invete elevii de 6 ani.

In vreme ce ministrul Educatiei a anuntat ca in anul scolar 2013-2014 nu se mai fac modificari in sistemul educational, premierul isi doreste ca micutii de la clasa pregatitoare sa revina la gradinita.

Si dascalii au opinii diferite in privinta clasei pregatitoare.

Daca unii profesori considera ca e in avantajul copiilor ca in anul scolar urmator acestia sa nu mai mearga la scoala, sunt si cadre didactice care se tem ca trecerea clasei zero la gradinita ar lasa fara loc de munca multe educatoare, dar si ca deficitul locurilor in gradinite va fi si mai mare, scrie RTV.NET .

Opiniile privind revenirea clasei pregatitoare la gradinita sunt pro si contra, educatorii si invatatorii avand pereri impartite cu privire la luarea unei astfel de masuri. Pe de o parte, unele cadre didactice sustin ca intorcerea clasei 0 la gradinita ar bulversa din nou sistemul de invatamant, iar cei mai afectati ar fi micutii de 3 ani care ar trebui sa intre la gradinita din septembrie 2013, in conditiile in care si asa in Romania exista un deficit destul de mare de locuri in gradinitele de stat.

Decizia de a duce clasa pregatitoare la scoala a creat mari goluri in gradinite, pentru ca multe dintre ele au ramas fara copii. Insa chiar si in ciuda acestor goluri, in cazul in care ni s-ar aduce la gradinita clasele pregatitoare, s-ar crea un mare haos. Va fi o mare problema cu copiii de varsta de 3 ani, care nu ar mai avea loc in gradinite, a declarat pentru RTV.NET Aurelia Dospinoiu, directoarea unei gradinite din Ploiesti.

Afla pe RTV.NET de ce sunt voci care spun ca aceasta clasa pregatitoare ar trebui sa revina la gradinita.

"Stiri: Stiri: Mutarea clasei 0 la gradinita - opinii pro si contra" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent