· articole
· intamplari

Muzica in timpul sarciniijpg?width=545"/>
Descopera care sunt beneficiile de a asculta muzica in timpul sarcinii si care sunt efectele sale asupra dezvoltarii copilului.

Muzica ajută la reducerea stresului în timpul sarcinii pentru multe femei.
Un studiu efectuat pe 236 de femei în Taiwan a demonstrat că ascultarea timp de 30 de minute pe zi pentru două săptămâni a ajutat la reducerea nivelului de stres, anxietate, depresie, față de femeile care nu au fost supuse acestui tratament.
Muzica în timpul sarcinii are efectele ei benefice despre care se merită să afli.


Acest studio a fost efectuat pe participante care erau avansate în trimestrul doi și trei de sarcină. Jumătate dintre participante au primit CD-uri cu muzică și au fost rugate să asculte jumătate de oră pe zi. Alegerea muzicii a fost a participantelor, iar cele mai multe au ales sunte din natură sau cântece de adormit copii. Cealaltă jumătate a studiului nu a prmit CD-uri. Ambele grupuri au primit îngrijiri medicale pre-natale în mod egal.
Cercetările au arătat că femeile care au ascultat muzică au înregistrat o scădere a nivelului de stress, anxietate și depresie, pe când cele din grupul de control au înregistrat doar o scădere mică a nivelului de stres.

Muzica ajută la fortificarea legăturii dintre mamă și copilul nenăscut
Cercetări științifice recente în ceea ce privește stimularea prenatală cu muzică, arată că aceasta oferă o metodă excelentă pentru ca mama să creeze o legătură strânsă cu copilul. Stimularea prenatală este un concept ce presupune utilizarea stimulilor precum sunete (vocea mamei sau muzică) alături de mișcare, presiune, vibrații și lumină pentru a comunica cu copilul înainte de naștere.

În timp ce atât muzica cât și cântatul pot ajuta la fortificarea legăturii dintre mamă și făt, este crezut că viitoarele mame simt o nevoie acerbă de a cânta belelușilor. Cântatul este benefic deoarece are o frecvență mai bogată decât vorbitul normal. Frecvența, măsurată în Hertzi (Hz), variază între 16 și 20 000 Hz. Vocea unei mame este auzită mult mai clar de către făt, pentru că este distorsionată mai puțin în comparație cu alte voci, în special când vine vorba de frecvențe înalte.

Care este cea mai utilă metodă de a folosi muzica în timpul sarcinii?
Având în vedere că cercetările privind beneficiile folosirii muzicii în timpul sarcinii sunt încă la început de drum, este recomandat să avem grijă când punem muzică pentru copilul nenăscut. Vă oferim câteva sfaturi utile recomandate de experți când folosim muzica pentru stimularea fătului.

1. Practicați terapia cu muzică cu moderație. La fel ca toate lucrurile din viață, muzica ar trebui folosită cu moderație. Nu ascultați muzică doar pentru că este benefică copilului. Ascultați-vă sentimentele în schimb. Dacă sunteți relaxată când ascultați muzică sau cântați, șansele ca copilul să se simtă la fel sunt crescute.
2. Aveți grijă asupra volumului. O concepție greșită este că bebelușul nu poate auzi muzică decât dacă este la un volum ridicat pentru că se află în pântec. Însă sunetul este condus cu ușurință datorită lichidului amiotic. Din acest motiv volumul ar trebui să fie jos, nu mai mult de 70 Db. Este recomandat să nu puneți căști sau boxe pe abdomenul dumneavoastră.
3. Evitați muzica puternică, haotică sau deranjantă. Stilul de muzică contează de asemenea. O alegere bună ar fi muzica clasică (în special simfoniile lui Mozart), sau orice alt fel de muzică ușoară, melodioasă care îți place. Evitați rap, grunge, rock, manele sau muzica electronică.

Integrați muzica în sarcina dumneavoastră
Timpul sarcinii este un timp minunat pentru a vă pregăti pentru nașterea copilului, iar muzica poate juca un rol important în transformarea celor nouă luni în ceva minunat. În timp ce asculți o piesă preferată sau îi cânți copilului tău, deja începi să creezi o legătură specială ce va fi prezentă pe tot parcursul vieții.

De asemenea orele lungi ale sarcinii pot fi folosite pentru a dezvolta o pasiune sau un hobby pe care nu l-ai încercat până acum pentru că nu ți-ai oferit destul timp. Ai dorit din totdeauna să înveți muzică, dar nu ai avut oportunitatea sau nu ai găsit ocazia când? Poți folosi acest timp să te apuci de un instrument sau de canto.

Echipa parinti.com.
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent