· articole
· intamplari

Pentru copii: Pentru copii: NESTLÉ Nesquik

Necesarul de energie al copilului tău depinde de factori precum metabolismul, ritmul de dezvoltare şi activităţile în care este implicat. Vara este anotimpul în care micuţul tău este foarte activ, întrucât petrece ore întregi jucându-se sau practicând diverse sporturi în aer liber. De aceea, toate aceste activităţi trebuie completate cu o alimentaţie care să îi ofere suficientă energie şi este bine să îi oferi o alimentaţie cât mai diversificată şi echilibrată în această perioadă.

Metabolismul unui copil este mai rapid decât cel al unui adult şi consumă mult mai repede caloriile provenite din alimente.

Dacă micuţul nu se bucură de o alimentaţie echilibrată, nivelul glicemiei din organism scade şi odată cu el şi nivelul de energie, iar cel mic va fi mai puţin activ.

NESTLÉ Nesquik le recomandă părinţilor ca în timpul verii să le ofere copiilor alimente uşor de digerat, fără grăsimi. De asemenea, copiii nu trebuie forţaţi să consume alimente cu care nu sunt obişnuiţi sau pe care nu le agreează. Forţarea unui copil să consume un anumit aliment îi poate afecta pe termen lung comportamentul alimentar. În schimb, dacă cel mic poate alege, simte că el este cel care îşi hotărăşte meniul, iar acest lucru îi oferă siguranţa propriilor decizii, dar şi puterea de a-şi dezvolta obiceiuri alimentare echilibrate.

De asemenea, din cauza temperaturilor ridicate, foarte mulţi copii au o poftă mai redusă de mâncare sau simt nevoia să consume feluri mai uşoare decât de obicei.Totuşi, din masa zilnică a copilului tău nu trebuie să lipsească alimentele care conţin proteine, glucide, vitamine, minerale, şi fibre celulozice , precum carnea slabă, ouăle, laptele, fructele, legumele, peştele, cerealele sau orezul.

Laptele este un aliment foarte important în această perioadă a anului, deoarece alături de supe, ceai şi apă, este o sursă de hidratare, dar, de asemenea, este şi foarte hrănitor. În zilele călduroase îi poţi oferi copilului tău un pahar de NESQUIK cacao instant preparat cu lapte rece, care îi poate furniza celui mic 1/3 din necesarul zilnic de calciu şi cel puţin 15% din necesarul zilnic de 7 vitamine esenţiale.

„Alimentaţia copiilor trebuie adaptată în funcţie de anotimp. Vara este o perioadă privilegiată prin bogăţia de fructe şi legume, pe care le găseşti foarte uşor în formă proaspătă şi care asigură o multitudine de nutrienţi. Copiii trebuie să profite la maximum de oferta diversă pentru a-şi asigura atât necesarul, cât şi rezervele de vitamine şi minerale. Conform piramidei alimentare, zilnic sunt recomandate aproximativ 3-4 porţii de legume şi 2-4 porţii de fructe. În acelaşi timp, este foarte important ca cei mici să primească un aport optim de nutrienţi, proteine – din carne, ouă, peşte şi lactate, carbohidraţi – în special din cereale integrale, fructe şi legume, grăsimi – în special nesaturate. Nu trebuie să uităm şi de minerale şi vitamine care sunt, de asemenea, esenţiale pentru creşterea şi dezvoltarea copiilor.” declară Elena Casapu, specialist Nestlé în nutriţie.

Mai mult, îi poţi oferi gustări între mese, dar sa fie integrate în program astfel încât să fie servite cu o oră şi jumătate, maxim o oră înainte de următoarea masă.

Acestea pot include fructe, un pahar de lapte cu un sandviş sau napolitanele Nesquik, care sunt o gustare hrănitoare cu multă cremă de lapte, fără conservanţi şi coloranţi artificiali.

Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre ce mancam?:
Ce trebuie sa stii despre alimentatie si greutate in sarcina

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent