· articole
· intamplari
ultimele mesaje   |   reguli  |   ajutor  |   lista membrilor
Ultima vizita a fost

Index www.parinti.com > Materna / paterna >Nasterea > Nasterea prin hipnoza
< subiectul anterior :: subiectul urmator >
subiect nou  raspunde
autor Nasterea prin hipnoza     
Biogenis
(Banca de celule stem)
[email protected]
Daca esti insarcinata, castiga in fiecare luna un Kit de recoltare de celule stem!
Lunar ai sansa de a castiga un kit de recoltare Bebe, in valoare de 3590 lei. Kit-ul include setul de recoltare, transportul probei de la spital la laboratorul nostru din Romania, analizele, prelucrarea si criogenarea probei.

Inscrie-te chiar acum in concurs!
SorinaV

06.03.2009 3:54   Nasterea prin hipnoza  citat 

Nasterea prin hipnoza


Majoritatea femeilor însarcinate sunt îngrijorate de modul în care vor face fata durerii din timpul travaliului, mai ales daca este vorba de prima sarcina. Acest lucru este foarte normal si de înteles. Însa aceasta îngrijorare este de cele mai multe ori transformata în anxietate datorita credintei ca “în zilele noastre” nici o femeie nu ar trebui sa îndure durerile “barbarice” ale nasterii. Practic, acest lucru ne spune: “mai mult ca sigur ca nu vei putea suporta durerea din timpul travaliului, dar fii linistita pentru ca exista suficiente ajutoare”.

Cu toate ca este o certitudine faptul ca travaliul implica durere, presupozitia ca majoritatea femeilor nu-i vor putea face fata este falsa. Femeia este puternica si este construita atât de frumos, atât de ingenios, încât sa poata face fata durerii obisnuite a unui travaliu normal. Nasterea prin hipnoza reprezinta o abordare alternativa – colaborarea cu durerea în timpul travaliului.

Recurgerea la analgezice face parte din nevoia disperata de a ramâne în control în timpul travaliului si multi cred ca pentru a da nastere, acesta este exact lucrul de care avem nevoie. Dar de fapt femeia trebuie sa dea drumul controlului mintii constiente si sa lase corpul sa preia conducerea în timpul travaliului. Acest lucru permite corpului sa patrunda într-o stare de relaxare care faciliteaza eliberarea hormonilor nasterii, a hormonilor anestezici si sa duca la o decurgere lina a travaliului. În starea de transa hipnotica controlul mintii constiente este mutat asupra mintii inconstiente, acea minte înteleapta si plina de resurse nebanuite care stie sa colaboreze cu organismul si sa-l ajute mai degraba decât sa-l controleze, pentru a purta un travaliu cât mai normal si natural cu putinta, asa cum a fost el construit sa o faca. Cu cât te vei abandona mai mult senzatiilor din timpul travaliului si vei renunta la nevoia de a fi deasupra lor, în control, cu atât mai mult durerea se va transforma în ceva mult mai dulce si mai usor de suportat iar nasterea va deveni o experienta placuta, de neuitat.


Sursa: http://www.nastereprinhipnoza.ro/index.htm


sus

Denunta


< subiectul anterior :: subiectul urmator> 
Data este GMT + 2 Ore
subiect nou  raspunde
mergi la: