· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Nasterea, un risc prea mare pentru asiguratori

Autor: Onush
data publicarii: 29.08.06
O tanara care urmeaza sa nasca a aflat ca asigurarea de viata la care platea de trei ani nu mai putea fi reinoita. Motivul invocat de asigurator: polita nu acopera riscul de deces asociat nasterii.

Piata asigurarilor de viata a crescut in 2005 de trei ori mai repede decat cresterea generala, un sfert din totalul primelor subscrise sunt pe asigurari de viata, iar 5,6 milioane de romani, cu un milion mai multi numai in 2005, au incheiat asigurari de viata.

Marea majoritate a asiguratorilor din Romania nu acopera riscul de deces asociat nasterii, explica agentii companiilor de asigurari, dar si specialistii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului (ANPC).

ti se spune direct sa revii dupa ce nasti sau, si mai bine, incheie asigurarea acum, dar sa stii ca asigurarea nu e valabila in preajma nasterii.La AIG Life poti face o asigurare de viata cand esti insarcinata, dar societatea nu-si asuma niciun risc asociat sarcinii intre luna a 6-a si luna a 11-a (trei luni dupa nastere). Alte companii evita sa spuna direct ca nu-si asuma riscul, ca sa nu piarda clientul din mana, si povestesc ca se ia o decizie de la caz la caz.

La Interamerican se pot asigura si femeile insarcinate, dupa o evaluare a sanatatii. Functie de suma asigurata, dar si de produsul oferit, companiile pot cere reinnoirea anuala a politei cu reevaluarea starii de sanatate. Pentru o asigurare de 200.000 de euro, analizele iti vor fi studiate intr-o capitala europeana, de specialistii companiei de reasigurare.Sursa: hotnews.ro.

"Stiri: Stiri: Nasterea, un risc prea mare pentru asiguratori" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de Onush

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent