· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: New York Times: Abuzurile asupra copiilor institutionalizati continua in Romania

Autor: Onush
data publicarii: 13.05.06
Mii de copii din orfelinatele romanesti continua sa traiasca in conditii similare celor de acum zece ani, cand imaginile cu minori legati de scaune, flamanzi si manjiti cu propriile fecale din institutiile de profil din Romania faceau inconjurul lumii, arata un nou raport citat in editia de miercuri a New York Times.Investigatia, apartinand grupului Mental Disability Rights International (MDRI), descrie tacerea lugubra ce stapaneste un astfel de orfelinat romanesc, unde traiesc 65 de copii abandonati care, pentru ca nu primesc atentie cand plang, invata sa nu mai planga. [.

]
Ziarul il citeaza pe Eric Rosenthal, director executiv al MDRI, potrivit caruia a fost cel mai oribil lucru pe care l-am vazut in cei 13 ani de cand muncesc aici.Fapt pentru care MDRI cere Uniunii Europene sa insiste ca Romania sa ia masuri imediate pentru a pune capat abuzurilor de acest fel inainte de inceputul anului viitor.[.]
Autoritatile de la Bucuresti au negat aceste informatii. Presedintele Oficiului Roman pentru Adoptii, Teodora Bertzi, a declarat pentru Hotnews.ro ca raportul organizatiei internationale pentru drepturile persoanelor cu dizabilitati si articolul din The New York Times fac parte dintr-o campanie lansata inaintea publicarii raportului de tara privind Romania.

Ea sustine ca raportul citat de New York Times a fost sub embargo pana la data de 10 mai, cu toate ca acesta fusese facut in urma cu un an si jumatate.

Secretarul de stat la Autoritatea Nationala pentru Protectia Copilului, Bogdan Panait a spus la randul sau ca articolul din cotidianul american se bazeaza pe informatii din 2004.

El a precizat, intr-o conferinta de presa, ca Romania a facut numeroase progrese in ceea ce priveste drepturile copilului, care pot fi exemple chiar si pentru tarile din Europa de Vest. Bogdan Panait a precizat ca mai sunt insa, foarte multe lucruri de facut in acest domeniu.

Daca se intampla ca acest raport sa apara pana in iunie, anul trecut, era motiv sa ne sesizam. Imi pare rau ca acest raport cere Comisiei Europene ca Romania sa nu fie primita in Europa , a mai precizat Panait.

Guvernul a decis miercuri constituirea unei comisii speciale care sa analizeze situatia din institutiile care adapostesc copii cu dizabilitati.Articol integral in hotnews.ro .

"Stiri: Stiri: New York Times: Abuzurile asupra copiilor institutionalizati continua in Romania" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de Onush

Evaluare
scor mediu 3
voturi 4


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent