· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Noile prevederi ale regulamentului scolar: Ce risca parintii elevilor

Noul regulament şcolar, elaborat de Ministerul Educaţiei, prevede ca elevii cu cerinţe educaţionale speciale să aibă dreptul să fie şcolarizaţi în unităţi de învăţământ de masă, special şi special integrat, în funcţie de tipul şi gradul de deficienţă, iar cei integraţi în învăţământul de masă au aceleaşi drepturi ca orice elev.

Citeşte şi
html">Ce vor fi OBLIGAŢI elevii să poarte la şcoală

În plus, elevii pot beneficia de credite de la bănci pentru continuarea studiilor, iar părinţii, tutorii sau susţinătorii legali care nu-i trimit la şcoală vor fi amendaţi cu sume între 100 lei şi 1.000 lei sau obligaţi să presteze muncă în folosul comunităţii.

Ministerul Educaţiei Naţionale a elaborat un nou regulament şcolar.
Elevii, părinții, dar și profesorii riscă să fie sancționați, în cazul nerespectării unor prevedări. Părintele, tutorele sau susţinătorul legal care nu asigură şcolarizarea elevului, pe perioada învăţământului obligatoriu (până în clasa a 10-a inclusiv), poate fi sancţionat cu amendă cuprinsă între 100 şi 1.000 de lei ori este obligat să presteze muncă în folosul comunităţii.

Citeşte şi Noul regulament şcolar aduce VEŞTI BUNE: Vezi ce pot face elevii dacă nu le convin notele de la evaluări

În cazul profesorilor, includerea elevilor în clase cu cerinţe educaţionale speciale, în urma diagnosticării abuzive pe diverse criterii, cum ar fi rasă, naţionalitate, etnie, limbă, religie, apartenenţă la o categorie defavorizată, se sancţionează de asemenea.

Mai multe prevederi ale regulamentului şcolar pe RomâniaTV.net. .
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent