· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Noua programa scolara aduce schimbari in privinta materiilor din invatamantul primar

Ministerul Educaţiei a publicat, joi, planurile cadru finale cu toate materiile obligatorii care vor fi studiate de elevii din clasele I-IV. Planul, pus în dezbatere publică în luna februarie, a suferit câteva modificări. Astfel, a fost introdusă o oră de limbă străină pentru elevii de clasa pregătitoare şi o oră de matematică la clasa a II-a. Mai mult, cei mici vor face şi mai multă mişcare, respectiv 4 ore pe săptămână.Ministerul Educaţiei a publicat noile programe şcolare pentru învăţământul primar. Acestea se vor aplica din septembrie 2013 la clasele pregătitoare şi I-a şi din 2014, pentru clasa a II-a, scrie RTV.NET .

Citeşte şi Proiect educaţional inedit: Elevii vor deprinde tainele seismologiei

Elevii de la clasa pregătitoare şi până la clasa a III-a vor studia Arte vizuale şi abilităţi practice de două ori pe săptămână, în timp ce materiile Educaţie Tehnologică şi Educaţie pentru societate vor fi scoase din programă, potrivit planurilor cadru finale. În schimb, va fi introdusă o oră pe săptămână de Educaţia civică, din clasa a III-a.

Citeşte şi O sută de copii au tras un semnal de alarmă: Elevii din mediul rural nu au acces la cărţi FOTO

Mai mult, elevii de a III-a şi a IV-a vor face două ore de limba străină pe săptămână, iar micuţii de clasa I vor face şapte ore de Comunicare în limba română, faţă de şase ore, care erau prevăzute iniţial.

Descoperă pe RTV.NET ale materii noi care vor fi introduse de noua programă şcolară.

Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent