· articole
· intamplari

Noua stagiune :Clasic e fantasticFilarmonica “George Enescu” şi Asociaţia Clasic e fantastic continuă campania de educaţia muzicală iniţiată anul trecut cu proiectul Clasic e Fantastic™ şi anunţă duminica 6 noiembrie la ora 11 deschiderea stagiunii 2011 – 2012 cu concertul Clasic e fantastic – Cum să înţelegem muzica:
În noua stagiune Filarmonica GEORGE ENESCU şi Asociaţia CLASIC E FANTASTIC încearcă să continuie proiectul Clasic e fantastic cu o nouă serie de opt concerte programate lunar, din noiembrie 2011 şi pană în iunie 2012.Într-un moment de maximă derută socială, culturală şi sufletească, muzicienii primei şi celei mai vechi Filarmonici din ţară oferă cel mai amplu program românesc de educaţie muzicală în spirit clasic - Clasic e Fantastic

Filarmonica George Enescu a lansat programul de educaţie muzicală „Clasic e Fantastic, pentru copii şi tineri de la 4 la 20 de ani.Clasic e Fantastic™ este cel mai amplu proiect educațional de muzică clasică destinat copiilor și tinerilor, în care sunt implicaţi muziciani profesionişti şi amatori. Alături de ei urcă pe scenă şi viitorii muzicieni, astăzi studenţi ai Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti.

Proiectul Clasic e Fantastic™ este o premieră în România. În majoritatea orașelor lumii, la Viena, Paris, München, Hamburg, Londra, Praga, Budapesta, New York marile instituţii muzicale de cultură derulează de ani de zile programe educaționale asemănătoare. Pentru cea de a doua stagiune a acestui proiect (2011-2012) obiectivul este de a aduce din nou în Sala Mare a Ateneului Român peste 10.000 de copii și tineri facilitând astfel accesul acestora la educația muzicală clasică.

Intenţia organizatorilor este de a dezvolta acest program educaţional pe termen lung, în stagiunile viitoare, preconizând extinderea lui şi în alte oraşe ale ţării. Utilitatea socială şi statutul de unicat al proiectului au determinat instituţii, companii şi organizaţii să se implice cu suport moral şi financiar. Creşterea numărului acestora este condiţia vitală ca proiectul Clasic e Fantastic să poată fi împlinit la anvergura necesară.

Istoria îi învaţă pe cei care vor să o cunoască în marile ei adevăruri că, în perioadele de criză ale omenirii, investiţiile în cercetare şi în oameni ( în educaţie şi cultură) sunt cele mai bune soluţii de a scoate ţările din marasm şi mai ales de a duce mai departe viaţa şi societatea. În vremuri grele a nu face nimic este o atitudine fundamental greşită. Deteriorarea condiţiei umane, asaltul inculturii, al lipsei de educaţie civică sunt cele mai profunde răni ce pot afecta sufletul unui popor. Şi un popor fără suflet este un popor pierdut.Nu este niciodată prea tarziu să reîncepi să îngrijeşti suflete. Cel mai eficient mijloc de a modela suflete este arta, iar dintre arte, muzica la auzul căreia nimeni nu poate rămâne nepăsător. Muzica zilelor noastre este dominată de ritm – primul şi cel mai direct sistem de semnalizare interumană. Mulţi tineri se mulţumesc să rămână la acest nivel nereuşind să depăşească, din varii motive, un prag ce îi desparte de melodie şi de armonie. Legenda spune că lira lui Orfeu a îmblânzit animalele prin melodii delicate, încărcate de tristeţe şi speranţă. Melodia şi armonia sunt dominantele creaţiei muzicale clasice.

.

"Noua stagiune :Clasic e fantastic" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre evenimente:
Sarcina si Nasterea - 4 decembrie 2002

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent