· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Nou-nascutii abandonati de mame dispar din maternitati

Autor: Onush
data publicarii: 03.05.06
In maternitatile din marile orase a luat amploare un fenomen ingrijorator: copii nou-nascuti abandonati de mame in spital dispar din maternitati. Contra unei sume ce poate ajunge la 10.000 de euro, multe familii incearca o adoptie cat mai rapida, direct din spital. In general exista o intelegere intre mame si familiile care doresc adoptia.Astfel, tot mai multe spitale tin sub paza drastica bebelusii abondanati de mame. Este si cazul spitalului Caritas din Bucuresti. Noul director al spitalului, Bogdan Jansen, a declarat pentru TVR 1 ca astfel de lucruri s-au intamplat si la Caritas, autoritatile in cauza fiind sesizate in timp util.

Multe cereri, putini copii
Fenomenul este generat in principal de numarul mare de cereri de adoptie. In Romania sunt peste 2.000 de familii care au depus cereri de adoptie, in timp ce numarul bebelusilor care asteapta sa fie adoptati este de numai 800.

De asemenea, familiile care recurg la tactica cumpararii copiilor direct din spital spun ca sunt disperati de procedura complicata si anevoioasa de adoptie.

1.500 de copii pierduti in adoptii
In numarul sau din 29 aprilie, Cotidianul arata ca autoritatile romane nu mai stiu nimic despre 1.500 de copii adoptati in alte tari dupa 1997, pentru ca strainii nu au trimis rapoartele de monitorizare postadoptie.

Majoritatea copiilor despre care autoritatile de la Bucuresti nu mai stiu nimic au fost dati in adoptii in SUA, Elvetia, Spania si Italia. Desi agentiile straine aveau obligatia de a trimite rapoarte de monitorizare post-adoptie, cel putin in primii doi ani, autoritatile romane nu au primit nimic.HotNews.ro.

"Stiri: Stiri: Nou-nascutii abandonati de mame dispar din maternitati" | cont nou | 1 comentariu
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
19.05.06 20:13: AndaF
Nu inteleg de ce inca sunt 800 de bebelusi care inca asteapta sa fie adoptati, cand exista 2000 de familii dispuse sa-i adopte.... Eu nu pot sa invinuiesc familiile sau mamele care fac intelegeri pentru a infia un copil...poate nu s-ar mai ajunge la situatii de genul acesta daca sistemul ar fii mai putin greoi...
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de Onush

Evaluare
scor mediu 3.85
voturi 7


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent