· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Noutati pentru elevi in anul scolar 2013-2014

Niciun an fără schimbări în sistemul de învăţământ, o mulţime de noutăţi îi aşteaptă pe elevi, în anul şcolar 2013-2014.

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a aprobat o serie de proiecte, printre care evaluări naţionale în clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a şi materii noi în programa şcolară. De asemenea, de anul acesta creşte ponderea mediei la Evaluarea Naţională de la 50 la 75% şi va fi introdusă simularea bacalaureatului la clasa a XI-a, scrie
net/schimbari-in-educatie--vezi-ce-ii-asteapta-pe-elevi-in-anul-scolar-2013-2014_96503.html">RTV.NET.

MATERII NOI pentru elevii din CICLUL PRIMAR

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a aprobat, prin Ordin de Ministru, implementarea programelor şcolare pentru disciplinele opţionale Educaţie pentru societate, Filosofie pentru copii şi Educaţie financiară.

Educaţie pentru societate va fi studiată la clasa pregătitoare, clasa I şi clasa a II-a, Filosofie pentru copii, la clasa a III-a şi/sau a IV-a, iar Educaţie financiară, la clasele a III-a şi/sau a IV-a. Cele trei discipline fac parte din curriculum la decizia şcolii pentru învăţământul preuniversitar.

Citeşte şi: CALENDAR ŞCOLAR 2013-2014. Când vor avea elevii vacanţă ne spune RTV.NET.

Disciplina Educaţie pentru societate poate fi studiată succesiv, într-un singur an şcolar sau pe parcursul a doi - trei ani. Elevii vor învăţa elemente de conduită moral - civică şi modul în care se aplică acestea în contexte reale de viaţă.

La disciplina Filosofie pentru copii, elevii vor învăţa etapele pe care le implică rezolvarea unei probleme date, cum să susţină un punct de vedere, dar şi cum să respecte punctele de vedere ale celuilalt.

Află care este noua programă şcolară pentru învăţământul primar pe RTV.NET.
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent