· articole
· intamplari

 De la lume adunate...

Nu mai avea rabdare

Sunt noua pe aici si m-am decis sa va spun povestea Dinutei.

Eram gravida cu Diana si trebuia sa vina pe lume in luna iunie 2003 , dar se pare ca nu a mai avut rabdare si a venit mai devreme cu 2 luni. Eu am stat in contractii 7 zile cu perfuzii care imi mai calmau durerile acelea groaznice pe care le stiti voi mamicile. Aveam de gand sa o mai tin 2 saptamani dar nu a mai vrut sa stea la mami in burtica si pana la urma ea a invins si a venit pe lume.

La nastere a cantarit 1,750 kg si a stat la terapia intensiva 3 saptamani. Eu ma duceam in fiecare seara la ea sa-i duc lapticul sa pape. Cum nu putea sa manance, pentru ca nu avea putere, manca prin gavaj. La un moment dat i-a venit un pic de sange prin gavaj si am crezut ca este ceva grav, caci mai auzisem ceva rau despre asemenea probleme. Asa ca m-am speriat foarte tare si am inceput sa plang. Diana era tare linistita si dormea. In momentul in care eu am inceput sa plang, ea a deschis ochisorii si, ca niciodata, a inceput sa zambeasca, de parca imi spunea: "Mami stai linistita ca eu sunt bine si voi merge acasa cu tine". Am crezut ca o sa cad jos si, nu stiu de ce?, dar m-am linistit.

Dupa ce a stat 3 saptamani la terapie, au transferat-o intr-un loc unde puteam eu sa-i dau sa manance si sa o tin in brate. Nu pot sa va spun in cuvinte ce am simtit atunci cand am tinut-o in brate pentru prima data. A mai stat acolo inca 2 saptamani si am plecat acasa.

Intr-adevar asa a fost. Fata mea a luat in greutate si am iesit amandoua pe poarta spitalului. A fost cea mai fericita zi din viata mea. Pana atunci nu am crezut ca exista Dumnezeu, dar acum sunt convinsa ca exista cu adevarat.

Acum Dinuta mea are 10 luni, e cuminte foc si nu-mi face probleme. Ii multumesc lui Dumnezeu in fiecare zi ca e fata mea sanatoasa. Sincera sa fiu, eu nu credeam ca o sa plec cu ea acasa. In tot timpul ala in care stat la spital, am cunoscut multe mamici care au plecat singure, mai mult din cauza gavajurilor... Va dati seama ce era in sufletul meu cand am vazut la fata mea sangele acela pe gavaj?

Asta a fost povestea Dinutei.

LILIANA-DANIELA
publicat la 10.03.2004 (4264 citiri)