· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Numai pentru gravidute! De ce este util un curs Lamaze?

De ce este util un curs Lamaze?
Ca in multe alte domenii, Romania la ora actuala incepe sa cunoasca rolul si importanta educatiei prenatale. Tarile dezvoltate ca Franta, Olanda au trecut acum foarte mult timp prin aceasta etapa. Incet, incet si in tara noastra de la an la an se formeaza tot mai multi educatori prenatali Lamaze. Asta arata interesul si evolutia dezvoltarii domeniului.

Dar care este rolul si importanta unui curs Lamaze pentru o gravida?

Probabil ca in randul viitoarelor mamici este unul dintre cursurile despre care au auzit cel putin o singura data. Au auzit si cam atat, situatie intalnita frecvent.Cursul Lamaze sustinut de catre o persoana specializata are rolul de a informa si a creste increderea femeii gravide in propriile forte.

Este un curs unde viitoarele mamici (alaturi de viitorii tatici), pentru ca filosofia Lamaze incurajeaza implicarea tatalui, vor asimila diverse informatii despre sarcina, travaliu, nastere (tot procesul nasterii), si elemente de neonatologie. Cursul cuprinde si parte practica constand in diferite exercitii de respiratie in momentul travaliului si in momentul nasterii.Cunoscand astfel de informatii gravida “scapa” din temerile provocate de o nastere narurala, temeri aparute din cauza faptului ca lipseste informatia. Nasterea naturala este un proces uman, firesc si natural.

Dar, cursul Lamaze poate fi urmat si de catre o gravida care va avea o nastere cezariana. In cazul acesta cursul urmareste aceleasi obiective ca si in cazul nasterii naturale insa are o sectiune speciala dedicata nasterii cezariene.Urmand un astfel de curs taticii pot obtine concediul paternal conform Legii 210/1999, acest concediu paternal marindu-se cu 10 zile in cazul in care participa la un astfel de curs.Sintetizand utilitatea/rolul cursului Lamaze consta in incurajarea nasterii naturale, eliminarea temerilor, informare prealabila (educatie prenatala) si implicarea afectiva a partenerului in sustinerea viitoarei mamici.

www.centrul-9luni.ro/cursuri-prenatale/curs-prenatal-lamaze/ .

"Stiri: Stiri: Numai pentru gravidute! De ce este util un curs Lamaze?" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent