· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Numar alarmant de copii nascuti cu handicap

Autor: onush
data publicarii: 10.09.05
Dr. Corneliu Neagoe declara ca majoritatea sarcinilor cu probleme sunt din cauza neglijentei mamelor care, fiind de cele mai multe ori de la tara, nu se ingrijesc asa cum ar trebui sa o faca
* Alte motive ar fi munca in mediu toxic, dar si incercarea femeilor de a scapa de sarcina in conditii improprii
* In unitate continua sa se afle internate gemenele nascute oarbe, care au fost abandonate in urma cu mai mult de un an in Spitalul Judetean Constanta
* Medicii din Bucuresti au considerat ca boala de care sufera fetitele, cataracta congenitala, nu este operabila
*** In ultima perioada, numarul copiilor care s-au nascut cu diverse malformatii a crescut ingrijorator, declara purtatorul de cuvant al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Constanta, Mihaela Ristea. Cei mai multi s-au nascut cu handicap grav, iar numarul lor ar putea fi chiar mai mare, multi fiind depistati abia dupa cateva luni de la nastere. In acest moment, sunt internati in Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta, potrivit celor declarate de Mihaela Ristea, noua copii cu dizabilitati, avand varste cuprinse intre 2 luni si 3 ani.

Din pacate, exista situatii in care parintii isi abandoneaza copiii in spital din cauza bolilor grave cu care se nasc. Pentru acestia se va incepe procedura de institutionalizare. Un caz deosebit este cel al gemenelor care s-au nascut oarbe in sectia de nou-nascuti a Spitalului Judetean Constanta.
(.)
Ca si in cazul celorlalti copii nascuti cu malformatii care au fost abandonati in spital, pentru gemene s-a inceput procedura de institutionalizare. Dr. Neagoe spune ca, din cauza afectiunii grave si a ingrijirii speciale de care au nevoie acesti doi copii, nu vor putea fi luati in asistenta maternala. De asemenea, medicul declara ca este greu sa se gaseasca o explicatie pentru ceea ce se intampla. Majoritatea sarcinilor cu probleme sunt din cauza neglijentei mamelor care, fiind de cele mai multe ori de la tara, nu se ingrijesc asa cum ar trebui sa o faca. Alte motive ar fi munca in mediu toxic, dar si incercarea femeilor de a scapa de sarcina in conditii improprii.


Ziua de Constanta.

"Stiri: Stiri: Numar alarmant de copii nascuti cu handicap" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de onush

Evaluare
scor mediu 2
voturi 3


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent