· articole
· intamplari

O terasă hidroizolată corect poate fi un loc de joacă frumos pentru copii
Orice copil visează să aibă un loc de joacă pe terasă.

Aceasta, dacă este corect hidroizolată poate deveni un loc de distracție minunat, unde părinții și bunicii pot petrece timp de calitate alături de copii.Dacă terasa este spațioasă, se pot amplasa diferite accesorii de joacă care sunt distractive pentru copii. Accesoriile locului de joacă (ex. un tobogan, o saltea, o cutie cu nisip, sau alte lucruri specializate și certificate) pentru copii, pot contribui decisiv la recondiționarea terasei și implicit, la transformarea ei într-un spațiu plăcut pentru familie.

Impermeabilizarea terasei


Indiferent cum este construită terasa (de exemplu poate fi o structură ridicată pe stâlpi, sau pe suporturi, poate fi deasupra subsolului, sau pe partea de sus a casei) ea trebuie să fie impermeabilizată. Este foarte important ca suprafața ei să fie acoperită cu materiale de impermeabilizare, pentru ca întreaga ei suprafață să nu permită infiltrarea apei.

Scurgerile de apă sunt cele mai grave probleme care pot să apară la o casă. Mirosul de mucegai și umiditate poate deveni de nesuportat și poate afecta sănătatea, de aceea astfel de probleme trebuie prevenite și eliminate. Uneori cauza unor inconveniente la casă poate fi chiar impermeabilizarea slabă a terasei sau a acoperișului. Desigur contează și hidroizolația și impermeabilizarea fundației casei și a pereților subsolului acesteia. Dacă aceste lucrări nu se fac în mod corespunzător, este posibil să apară infiltrații ale apei în pereții casei, ceea ce duce la formarea igrasiei.

În cazul în care o astfel de problemă apare și deja mirosul de umiditate este prezent, trebuie să se depisteze imediat unde este infiltrarea de apă, pentru că altfel, această tendință poate să se înrăutățească. Prin urmare este necesar să se facă lucrări de hidroizolații și impermeabilizare cu o echipă specializată în astfel de procedee. În acest fel se poate restabili siguranța și confortul casei.

Întotdeauna o terasă hidroizolată corect va fi durabilă în timp, mai ales datorită faptului că se vor utiliza materiale de cea mai bună calitate. Societatea Conduraru Grup Construct SRL are experiență de mai bine de 15 ani în astfel de lucrări de izolații, termoizolații, hidroizolații, impermeabilizări și termohidroizolații la diferite construcții civile și industriale. Societatea are o echipă de specialiști care realizează lucrări profesionale de hidroizolații terase, care funcționează foarte bine, sunt foarte rezistente, garantează integritatea stratului impermeabil.

Conduraru Grup SRL asigură garanția lucrărilor bine făcute, el este partenerul de încredere al oricărui client pentru execuția sistemelor de hidroizolații profesionale. Din portofoliul acestei societăți fac parte: Ansamblul Pipera Residence, Ansamblul de vile Domnești, Hala Marcons Jilava, TWE Romania (unde s-a făcut hidroizolarea teraselor), Climteh SRL (lucrare de reabilitare termosistem terasă), Ansamblul rezidențial Serena Viilor, Aeroportul Internațional Aurel Vlaicu Băneasa București, Acoperiș cu vegetație terasă verde, Ansamblul rezidențial Citylights Pipera, hidroizolații terase blocuri și altele.

Hidroizolația și termoizolația terasei cu materiale rezistente, de calitate înaltă


În funcție de fiecare structură în parte se aleg materialele aferente. Se fac trei structuri de termoizolație și hidroizolație. Dacă se merge pe sistemul clasic, se aplică mai multe structuri și anume:

  • Prin metoda de turnare mecanizată și elicopterizată se aplică șapa de pantă armată. Stratul suport se pregătește în prealabil, pe el se pune amorsă bituminoasă, ce are bitum solvent. Asta se face pentru a pregăti suportul înainte de hidroizolație și termoizolație. Pentru ca membrana bituminoasă să fie aderentă se folosește bitum filerizat ori emulsii cu masticuri bituminoase.

  • Se pune un strat de folie termofuzibilă care are pe ambele fețe benzi term. Stratul de hidroizolație se aplică prin termosudare cu flacără; are o membrană bituminoasă din poliester sbs de grosime 4 mm/ 5kg/ mp. Pentru impermeabilizare se aplică folia lisa, care este o barieră contra vaporilor anticondens. Folia se pune pe toată suprafața, cu întoarcere pe aticul terasei.


Terasa poate fi și acoperită, pentru protecția împotriva intemperiilor. Ea poate reprezenta o extindere a spațiului de locuit, în care adulții și copiii își pot petrece timpul liber. Cei care își permit și au timp pentru construirea unei terase acoperite, vor avea la final un spațiu practic și relaxant. Un astfel de loc poate fi folosit pentru relaxare tot timpul anului.
Terasa poate fi un loc de joacă frumos pentru copii, mai ales dacă este amenajată atractiv. Ea poate deveni locul preferat pentru copii, dacă este amenajată ca un loc de joacă pentru ei. Dacă nu este acoperită, se pot monta umbrele care să protejeze copiii de soare în zilele caniculare.
Sursă: agenția PROMOdesk
Sursă foto: Pixabay.

"O terasă hidroizolată corect poate fi un loc de joacă frumos pentru copii" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre :
Noua structura a anului scolar 2012-2013 si programul

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent