· articole
· intamplari

 De la lume adunate...

O a doua stelutza pe coltul nostru de cer


Christiana Victoria Popescu
Era Ajunul Craciunului. Mirosea in casa a sarmale, a cozonac si alte bunatati facute de sotia mea, Daniela. Mos Craciun a venit sa aduca daruri multe pentru prima noastra comoara, Dania Maria (3 ani) si dupa ce ne-a coplesit pe toti cu lucruri frumoase a plecat... A plecat dar a uitat ceva...
Noaptea soseste, ne bagam cu totii in pat sa dormim istoviti si coplesiti de toate cele lasate de Mosu'. Trecut de miezul noptii simt inghiontelile sotiei: "-Cred ca s-a spart...". Buimac de somn n-am intels ce se sparsese si gindul mi s-a dus cine stie unde numai la... nu !
"-Cred ca s-au spart apele, Dane !" Un clopotel incepe sa sune undeva in urechea stinga, se amplifica, devine mai puternic decit toate clopotele de la Putna, si sar ars din pat :"-Ma duc sa incalzesc masina ! Mergem la spital, gata !".
Mi-au trebuit citeva ore bune sa o conving ca era momentul cel mult asteptat, ca Mosu' ne mai lasase un cadou si ca trebuia samergem sa nasca. "-Nu merg nicaieri azi, avem invitati la masa, am facut sarmale si cozonac degeaba ?"
Intr-un tirziu, dupa lupte seculare, ajungem la spital. Printr-o alta cezariana, pe la 7 si ceva se nastea Christiana Victoria Popescu sa ne incalzeasca sufletele, sa ne lumineze si ea vietile si sa o iubim si sa ne iubeasca cit o eternitate si ceva...
Sa ne traiesti Christiana Victoria (Craciunitza) !

Mama Daniela, sora Dania Maria, matusica Anca si taticu' grasunu' Dumitru-Dan

dandanescu
publicat la 26.02.2008 (2800 citiri)