· articole
· intamplari

Obisnuieste-l pe copilul tau sa nu sara peste micul dejunjpg?oh=f06104ccf650655b44fcbcbe5ba8723f&oe=571D5EBD&__gda__=1457956086_0edd1fe4cff6f3f87e7704c59f7e0c04"/>
Adesea ignorat, micul dejun este masa cea mai importantă a zilei. Desigur, și celelalte mese (mese principale și gustări) contează mult din punct de vedere nutrițional, dar s-a constatat că prima masă a zilei are o mai mare influență asupra sănătății și chiar a capacității de învățare a copilului.

E foarte important să-i formezi copilului obișnuința de a lua micul dejun încă dinainte de a merge la grădiniță. S-a observat că un copil care ia micul dejun are o dietă generală mai sănătoasă, ba, mai mult, obține rezultate mai bune la școală față de copiii care nu servesc masa de dimineață.
Explicația este următoarea: din cauza senzației de foame, copilului îi este mai greu să se concentreze asupra procesului de învățare. Studiile realizate pe această temă indică faptul că cei care sar peste micul dejun sunt mai iritabili și suferă de lipsa atenției.

Alimente interzise copiilor

Care este legătura foame – concentrare – mic dejun? O posibilă explicație este următoarea: atunci când nu mănânci dimineața, nivelul de glucoză din sânge scade - glucoza fiind combustibilul de care celulele au nevoie pentru ca procesele care se desfășoară la nivelul lor să aibă loc la parametrii optimi (celulele creierului devin leneșe atunci când cantitatea de glucoză nu este suficientă). În concluzie, nu ești clar în gândire și au de suferit concentrarea și memoria.

Ce faci cand copilul refuza mancarea

De reținut!
Dacă micuțul tău va învăța încă de la o vârstă fragedă că nu trebuie să sară peste micul dejun, acesta se va transforma într-un obicei foarte sănătos.

Chiar și înainte să meargă la grădiniță și apoi la școală, el trebuie să aibă un meniu bogat în proteine și vitamine servit la micul dejun.

Meniul trebuie să fie variat pentru a conține carbohidrați, proteine și fibre, așa că nu uita să incluzi lactate, fructe și cereale. Toate acestea îi vor da energia necesară și contribuie la creșterea și dezvoltarea puiului tău.

Foto: Guliver/ Thinkstock
Autor: Adina Gruia.
"Obisnuieste-l pe copilul tau sa nu sara peste micul dejun" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent