· articole
· intamplari

Oboseala la copil. De ce copilul tau oboseste repede
Oboseala la copil nu este întotdeauna cauzată de o afecțiune.

Iată, în continuare, 4 patru motive pentru care micuțul tău obosește repede și este apatic.

Lipsa somnului
Mulți copii suferă din cauza privării de somn. Atunci când sar constant peste ora de culcare, oboseala se acumulează și încep să apară problemele. Trimite-l la culcare la timp, ca să doarmă 10-12 ore pe noapte și într-o săptămână schimbările vor fi vizibile!

Alimentația necorespunzătoare, responsabilă de oboseala la copil
O altă cauză este lipsa vitaminelor esențiale și a altor nutrient de care organismul său are nevoie pentru a se hrăni corespunzător. E posibil ca, în unele perioade de creștere, puiul tău să aibă nevoie de suplimente nutritive sau pur și simplu de o masă mai bogată în fructe și legume. Sfătuiește-te cu pediatrul și vezi ce-i mai bine pentru el.

Inactivitatea
Copilul tău poatefi obosit dacă are obiceiuri sedentare. Închide-i televizorul sau tableta, scoate-l la plimbare, la aer curat sau încurajează-l să facă sport. Oboseala ar putea astfel să dispară cât ai bate din palme.

Anxietatea la copii sau stresul
Fiecare vârstă are problemele și frământările ei. Nu doar adulții au voie să fie nervoși sau nemulțumiți. Dacă în familia voastră au existat de curând neînțelegeri ori s-au produs schimbări cum ar fi mutarea, divorțul, dispariția unui membru apropiat, toate acestea au impact asupra micuțului, uneori rezultatul fiind oboseala la copil.

Sursă: revista MAMI, Foto; 123RF.

"Oboseala la copil. De ce copilul tau oboseste repede" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent