· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Oferă-le micilor tăi eroi un mic dejun la “înălţime”

Una dintre principalele preocupări ale părinţilor a fost întotdeauna cum să îşi convingă copii să nu sară peste micul dejun şi cum să le formeze obiceiuri alimentare corecte. Începe fiecare zi cu un mic dejun echilibrat alături de copilul tău, asigurându-i nutrienţii esenţiali unei creşteri sănătoase şi armonioase. Dar nu uita că de la primele minute ale dimineţii, micuţul tău se gândeşte mai ales la jocuri şi distracţie.

Pentru a îţi da o mână de ajutor, Nestlé a pregătit o surpriză copilul tău – toate pungile de cereale integrale pentru copii sunt însoţite de unul dintre cele 4 CD-uri cu jocuri educative care, cu siguranţă, îi va capta pe loc interesul.

Acestea îi vor stimula atenţia distributivă şi orientarea în spaţiu şi îl vor ajuta să înţeleagă cât de important este să mănânce sănătos pentru a ieşi învingător din orice situaţie.

Opţiunile alimentare sănătoase ale copilului se reflectă peste ani în stilul de viaţă echilibrat al viitorului adult. Astfel, unul dintre cele mai importante daruri pe care îl poţi oferi zilnic copilului tău este să îi arăţi calea spre o alimentaţie sănătoasă şi hrănitoare.

Când te întorci de la cumpărături, arată-i entuziasmat ce ai luat special pentru el, iar la micul dejun, prima şi cea mai importantă masă a zilei, obişnuieşte-l cu gustul delicios al cerealelor integrale, al laptelui, al fructelor şi legumelor proaspete. Implică-l în pregătirea mesei – tuturor copiilor le place să aibă responsabilităţi de oameni mari şi, în plus, sunt şanse mai mari să încerce mâncarea dacă a participat la preparea ei. Surprinde-l cu un bol vesel, colorat, în care îşi va putea asorta singur cerealele integrale preferate, gustă şi tu entuziasmat din combinaţia lui de fulgi crocanţi.

Un mic dejun echilibrat, care include şi o porţie de cereale integrale cu lapte sau iaurt, îi asigură copilului energia şi bună dispoziţia pentru prima parte a zilei. Bogate în fibre, vitamine şi minerale, cerealele integrale sunt uşor de preparat şi pot fi oferite copilului şi la gustări, alături de bucăţele de fructe (banane, căpşuni, piersici, kiwi) sau suc proaspăt de mere sau portocale.

În final, nu uita să oferi mici recompense copilului tău pentru ajutorul pe care ţi-l dă la pregătirea sau aranjarea meselor servite în familie.

"Stiri: Stiri: Oferă-le micilor tăi eroi un mic dejun la “înălţime”" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 2.33
voturi 3


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent