· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: O fetita de patru ani a murit dupa ce a fost operata de polipi

Caz cutremur─âtor la Cluj-Napoca, la Clinica de Chirurgie Maxilo-Facial─â. O familie ├«i acuz─â pe medici de moartea feti┼úei lor de patru ani, dup─â o banal─â opera┼úie de polipi. Bunicii copilei, care suferea de autism, sus┼úin c─â feti┼úa a fost pur ┼či simplu abandonat─â dup─â opera┼úie ┼či c─â, dup─â ce a intrat ├«n ┼čoc cardio-respirator, nu a fost nimeni ├«n jur care s-o resusciteze.

Medicul care a operat-o pe feti┼ú─â sus┼úine c─â totul a decurs bine, ├«ns─â pacienta a f─âcut stop respirator c├ónd ┼či-a revenit din anestezie.

Medicii au încercat fără succes să o resusciteze.

Rudele sus┼úin ├«ns─â c─â feti┼úa a murit pentru c─â a fost abandonat─â de medici, imediat dup─â opera┼úie. Dup─â medici, ┼či anestezistul a plecat din sal─â, ├«nainte ca feti┼úa s─â se trezeasc─â. De asemenea, bunicii copilei sus┼úin ├«ns─â c─â aceasta ar fi murit din cauza medicamentelor administrate eronat ├«n timpul opera┼úiei. Medicii au declarat c─â i-au fost f─âcute toate analizele feti┼úei, din care nu a reie┼čit c─â ar fi fost alergic─â la vreun medicament.

''Inima feti┼úei pornea-se oprea, pornea-se oprea.(.) Profesorul a ie┼čit din sal─â ┼či a spus c─â totul a ie┼čit bine. C├ónd d├ónsul a plecat anestezista a ├«ntins-o ┼či l─âsat feti┼úa singur─â. Deci ├«n incint─â pe masa de opera┼úie, unde a fost operat─â a fost abandonat─â s─â moar─â'', sus┼úine bunica feti┼úei, Ileana P─âr─âu.

De cealalt─â parte, medicul respinge acuza┼úiile rudelor sus┼úin├ónd c─â interven┼úia chirurgical─â a decurs normal ┼či c─â, ├«nainte s─â p─âr─âseasc─â sala de opera┼úii, a fost asigurat de anestezist c─â feti┼úa este bine.

''Mi-a zis s─â o l─âs─âm s─â se trezeasc─â ├«ncet pentru c─â e un copil cu nevoi speciale. Dumneavoastr─â a┼úi terminat, nu s├óngereaz─â o ┼úinem noi sub control. '', poveste┼čte medicul Silviu Albu, care a realizat opera┼úia.

Declara┼úia medicului este sus┼úinut─â ┼či de conducerea spitalului la care a fost efectuat─â opera┼úia.

''Eu nu pot să cred că a fost abandonată, tot timpul a fost cineva acolo deci nu a fost abandonată'', susţine Cristina Ciortea, managerul Spitalului Judeţean Cluj.

După operaţie însă, fetiţa a intrat în stop cardio-respirator. Rudele susţin că rezidenţii care rămăseseră în sală au făcut resuscitarea, fără ajutorul anestezistei. Abia mai târziu a fost chemat un echipaj SMURD, iar fetiţa a fost transportată la alt spital.

''A fost chemat SMURD-ul, de┼či a fost resuscitat─â, pentru c─â ├«n clinic─â nu era aparat de ventila┼úie pentru copii numai pentru adul┼úi'', a precizat medicul Silviu Albu.

Fetiţa a decedat însă la scurt timp.

''Prezenta semne de stop cardio-respirator că fusese resuscitată de echipa SMURD din momentul preluării de la clinica unde se efectuase intervenţia chirurgicală. Decesul declarat în jurul orei 21.30'', a declarat medicul de la spitalul de Urgenţă Cluj, unde a fost tranporată fetiţa pentru resuscitare.

Practic, de la comunicarea diagnosticului ┼či p├ón─â la declararea decesului, feti┼úa a trecut prin trei spitale diferite. Ini┼úial, copila a fost consultat─â de un medic de la sec┼úia ORL a Spitalului CFR din Cluj. Medicul a comunicat p─ârin┼úilor diagnosticul ┼či le-a recomandat o interven┼úie chirurgical─â care s─â fie realizat─â la Spitalul Jude┼úean, ├«ntruc├ót spitalul CFR nu are un medic anestezist pentru copii. ├Än aceast─â situa┼úie, feti┼úa a fost operat─â la Spitalul Jude┼úean din Cluj, acolo unde copila a suferit mai multe ┼čocuri cardio-respiratorii, imediat dup─â opera┼úie. Medicii de la SMURD, chema┼úi pentru resuscitare au realizat c─â Spitalul Jude┼úean nu este dotat cu aparat de ventila┼úie pentru copii, iar ├«n aceast─â situa┼úie feti┼úa a fost transferat─â la Spitalul de Urgen┼ú─â din Cluj, unde a decedat.

Colegiul Medicilor a început o anchetă pentru a afla cauzele care au dus la moartea fetiţei.

În paralel, conducerea Spitalului Judeţean a demarat o anchetă proprie. Astăzi medicul anestezist, indicat de bunici ca principal vinovat de moartea fetiţei, va fi audiat de comisia de anchetă a spitalului.

Cauza oficială a decesului nu va putea fi aflată până peste o lună, atunci când reprezentanţii Institutului de Medicină Legală vor comunica rezultatele autopsiei.Sursa : Realitatea net.

"Stiri: Stiri: O fetita de patru ani a murit dupa ce a fost operata de polipi" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 1.8
voturi 5


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent