· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Olanda - Eutanasierea copiilor cu boli incurabile

Autor: Onush
data publicarii: 07.03.06
Olanda va deveni, in urmatoarele saptamani, prima tara care va permite eutanasierea copiilor cu boli incurabile, o practica aflata in prezent in ilegalitate, scrie Sunday Times.

Autoritatile au desemnat deja o comisie care va analiza modalitatile de aplicare a deciziei. Anual, in Olanda, cel putin 15 copii care sufera de boli incurabile sunt ajutati sa moara, cu acordul prealabil al parintilor, scrie publicatia britanica.Numai o mica parte din aceste cazuri sunt insa raportate autoritatilor.


Decizia responsabililor olandezi a fost aplaudata de celebrul medic pediatru Eduard Verhagen, poreclit Dr. Moarte, dupa ce a admis ca supervizat personal eutanasierea a patru nou-nascuti.

Mai putin multumiti au fost opozantii eutanasiei, care au atras atentia ca practica ar putea duce la abuzuri din partea doctorilor si a parintilor care vor actiona astfel in numele copiilor.

Europa liberala
Olanda a devenit, inca din 2002, prima tara care a legalizat sinuciderea asistata, ca metoda de curmare a suferintelor pentru pacientii cu boli incurabile.

Belgia a urmat in scurt timp exemplul tarii vecine. Intr-o forma mai stricta, sinuciderea asistata este legala si in Suedia sau Elvetia, precizeaza BBC News.Articol integral in EVZ Sursa: www.hotnews.ro.

"Stiri: Stiri: Olanda - Eutanasierea copiilor cu boli incurabile" | cont nou | 9 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
09.03.06 15:12: res
Mi se pare totus corect! Daca nu ma insel Olanda a legalizat si consumul de droguri! Daca nivelul de intelegere a cetatenilor e suficient de inalt, fiecare poate fi in stare sa gandeasca singur ce e bine si ce e rau!
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

12.04.06 21:24: monyka
este greu de a spune o opinie....pana nu treci prin asa ceva(si nimeni nu vrea sa treaca prin asa ceva)este greu sa-ti dai cu parerea
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

05.06.07 08:43: mchiricu
Sa iti dai acordul ptr ca propriul copil sa fie eutanasiat????? Oare cum m-as simti in urmatoarea secunda dupa ce as face acest lucru? Ii dau viata unui copil, ii dau speranta si apoi gata ca nu e perfect 100 %? Sper din tot sufletul sa nu fiu pusa in viata mea sa fac o astfel de alegere......probabil ca as muri o data cu el
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de Onush

Evaluare
scor mediu 3.42
voturi 7


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent