· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: O lectie de viata prin plantarea unor pomi fructiferiCopiii au resurse de energie aproape inepuizabile si se bucura atunci cand au ceva de facut si se simt utili.

Ai sansa sa ii pui „la treaba” si sa ii inveti ceva folositor aratandu-le cum sa planteze pomi fructiferi .

Sigur, poate copilul tau nu va aprecia faptul ca va putea gusta din rodul pomului doar dupa cativa ani, dar se va simti mandru ca un copac a fost plantat chiar de el si se va lauda cu acest lucru. In plus, peste cativa ani va simti ca are ceva al lui si va invata lectia unui lucru bine facut, precum si una din lectiile importante ale vietii, aceea ca roadele muncii nu vin intotdeauna imediat.

Pentru a face lucrurile si mai placute, poti merge cu cei mici prin piata de unde pot sa isi aleaga fructele si soiurile care le plac cel mai mult si apoi sa cauti si sa gasesti arbusti fructiferi pentru care toamna este cel mai bun moment pentru plantare. Un magazin online cum este covera.ro poate fi o resursa si un ajutor foarte bun deoarece poti alege dintr-un numar foarte mare de oferte.

Alege tipul de pom sau arbust fructifer si in functie de zona in care urmeaza sa il plantezi, de clima si de sol si pregateste-l pe cel mic sa aiba rabdare cativa ani pentru a gusta din prima productie. Un mar dintr-un soi sanatos va intra pe rod la aproximativ 4 ani de la plantare, desi in cazul unor soiuri fructificarea incepe pe la 5 sau 6 ani. Cam aceeasi perioada este valabila si pentru ciresi, visini sau caisi, dar pentru piersici timpul de rodire este ceva mai scurt. Coacazele si agrisele vor da fructe cel mai devreme in 3 ani, iar zmeure si capsuni poti avea in al doilea an de plantare. In functie de ingrasamintele pe care le folosesti perioada poate sa fie ceva mai lunga.

Invata-l pe cel mic sa aiba grija de pomul plantat si de plantele sadite si sa le urmareasca cresterea. Poate sa surprinda acest proces prin fotografii succesive pe care sa le surprinda intr-un album care va fi nepretuit peste ani. In fiecare anotimp se intampla ceva nou cu pomul plantat si probabil ca va urmari in fiecare week-end sau in fiecare zi evolutia frunzelor sau aparitia primilor bulbi, in functie de anotimp. Iar cand pomul da rod, poti sa ii dai copilului posibilitatea de a decide ce sa faca din fructele culese. Le poate manca, le poate transforma in dulceata delicioasa ori le poate vinde pentru a putea cumpara mai multi arbusti pe care sa ii planteze pentru viitor. Ajuta-l sa ia deciziile potrivite si invata-l despre respectul pentru natura si grija pe care trebuie sa le-o purtam plantelor.

Pentru informatii despre tipul de pomi fructiferi potriviti in zona ta poti sa apelezi la specialistii Covera unde vei gasi sute de soiuri din care poti sa alegi si pe care le poti comanda online. Sadeste pentru copilul tau un viitor aproape de natura.

Powered by SEO monitor.

Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent