· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: O noua perspectiva asupra tehnologiei: SmartNation.ro


Pe fundalul unei evoluţii globale, marcate de intrarea în epoca postdigitală, pasiunea tinerilor pentru tehnologie este pusă de acum în evidenţă în cadrul unui concurs de idei dedicat descoperirilor şi invenţiilor.În acest context, conform misiunii Connect. Discover. Be free și bazându-se pe evoluția tehnologiilor digitale în România, precum și pe succesul înregistrat în 2012, UPC anunță lansarea celei de-a doua ediții a proiectului educațional Tech School. Proiectul a fost extins și integrat într-o nouă platformă, Smart Nation, www.smartnation.ro.

Tech School este un program naţional derulat pe platforma Smart Nation pe teme de tehnologie şi ştiinţe exacte, iniţiat de UPC România, la care pot participa tineri cu vârste cuprinse între 11 şi 24 ani. Competiția de idei Tech School din acest an a fost extinsă pe 3 categorii de vârstă (11 – 14 ani, 15 – 19 ani, 20 – 24 ani), valoarea totală a premiilor ridicându-se acum la 25.000 EUR. Numărul domeniilor crește și el: digital media și gaming-ul se adaugă ariilor de programare, robotică și astrofizică.

Proiectul funcţionează sub motto-ul Connect. Discover.Be Free încă din 2012 şi este susţinut de mentori români de la cele mai importante 3 agenţii spaţiale din lume. Noutatea din acest an este reprezentată atât de extinderea categoriilor de vârstă ale participanţilor, cât şi de creşterea numărului de domenii cu care aceştia se pot înscrie în concurs: arii de programare, robotică şi astrofizică.

“Ce faci când pasiunea pentru tehnologie reprezintă o mare parte din viaţa ta? Eu mi-am urmat visul de a studia în afara ţării şi de a face proiecte îndrăzneţe, dar curajul l-am luat de aici, din proiectele locale. Cred că dacă încurajăm şi alţi tineri români să creadă în talentul lor pentru tehnologie, vom fi mândri de rezultate.”, declară cu entuziasm unul dintre mentorii acestui program, Paul Neculoiu, Young Graduate Trainee in Artificial Intelligence – Advanced Concepts Team la ESA/ESTEC (Agenţia Spaţială Europeană).

În plus, cei care intră în comunitatea Tech School vor putea dialoga cu cei mai importanți oameni de știință și creatori de tehnologie români și internaționali, de la Adrian Stoica - JPL/NASA, Adrian Buzatu - CERN, Andrei Alexandrescu - Facebook și până la Ben Kaufman - Quirky.com și Tim Stevens - Engadget.com.

SmartNation, noua platformă care integrează Tech School, își propune să crească numărul utilizatorilor de noi tehnologii digitale din România și să-i transforme pe aceștia în inovatori care schimbă, prin ideile lor, viața de zi cu zi a oamenilor. Pe platforma www.smartnation.ro, utilizatorii se vor conecta la tendințele globale, de la proiecte de tip do-it-yourself și până la analize și moduri practice de a utiliza tehnologii emergente, precum dispozitive interconectate, mediile digitale sau platformele robotice.

Pentru mai multe informații despre programul educational Tech School accesați www.smartnation.ro și pagina oficială de Facebook - www.facebook.com/smartnation.ro.

Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent