· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: O noua televiziune: Stiinta non-stop pentru copiii romani

Ferdinand Habsburg a lansat in Romania postul de televiziune Da Vinci Learning, un fel de “MTV stiintific” pentru intreaga familie.

“Copiii mei mi-au dat ideea acestui canal. Ma intrebau o gramada de lucruri si nu stiam ce sa le raspund”, a povestit Ferdinand Habsburg, managing director Da Vinci Media, cu ocazia lansarii postului Da Vinci Learning in Romania. La eveniment, care a avut loc la Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi din Bucuresti, a participat si cosmonautul Dumitru Prunariu.Noul canal, transmis prin UPC Digital, are o grila de programe impartita pe tipurile de varsta: dimineata este dedicata copiilor, intervalul de acces familiei, iar prime time-ul adultilor. Emisiunile incearca sa explice, cu ajutorul unor personaje simpatice, subiecte complicate din matematica, astronomie, chimie, mediu, istorie si multe alte domenii.
De asemenea, unele programe sunt dedicate unor mari personalitati stiintifice, cum ar fi Einstein sau Galileo Galilei.

“Unii il numesc un fel de Science MTV, eu spun doar ca incercam sa combinam educatia cu entertainmentul, pentru toata familia. Este o alternativa la canalele de desene animate”, a explicat Ferdinand Habsburg. Acesta a povestit pentru Cotidianul ca, inainte de lansarea postului, a vorbit cu mai multe familii din Bucuresti, Brasov si Constanta, pentru a afla preferintele tv ale romanilor. “Primul subiect pe care l-au abordat a fost violenta. Mi-au spus ca s-au saturat de programele violente. Al doilea lucru pe care l-am observat a fost grija pe care si-au exprimat-o fata de educatia copiilor lor.”

Sursa : newsreport.ro.

"Stiri: Stiri: O noua televiziune: Stiinta non-stop pentru copiii romani" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent