· articole
· intamplari

 De la lume adunate...

O plimbare prin oras


In padure e mare sarbatoare, toate animalele s-au adunat sa-l sarbatoreasca pe Bunny, un iepuras care tocmai implinise 5 anisori. Bunny era tare neastamparat si intotdeauna intra intr-o belea din cauza ca nu-i asculta pe parintii sai.
De ziua lui a primit de la parinti o bicicleta cu care s-a hotarat sa strabata toata padurea.Cum mergea el asa, a vazut in departare cum se inaltau falnicele cladiri ale orasului de langa padure.
Atras de aventura, Bunny s-a hotarat sa mearga cu bicicleta pana in oras sa-l vada mai de aproape, dar cum a ajuns in oras s-a speriat teribil de claxonul unei masini care-i venea din fata. A ocolit masina si a vrut sa se intoarca in padure, dar o alta masina l-a claxonat si zgomotul asurzitor la facut sa cada de pe bicicleta. Speriat si-a abandonat bicicleta si a luat-o la fuga pe strazi, ascunzandu-se dupa un camion. Nu bine a respirat usurat , ca un nor urias de fum a iesit din teava de esapament a camionului si l-a speriat din nou pe bietul iepuras. Bunny a inceput sa tuseasca inecandu-se si a luat-o din nou la fuga pe strazi. Alergand el asa a vazut la un moment dat mai multi copaci, si crezand ca este padurea a alergat fericit printre copaci.
Aici alte zgomote asurzitoare l-au speriat la culme. O multime de copii se aflau in parc si se dadeau pe leagane. Speriat iepurasul s-a ascuns dupa un copac, dar un copil l-a prins de urechi si a inceput sa-i strige de bucurie pe ceilalti copii:
" Ia priviti ce am gasit eu!"
Si toti copiii s-au inghesuit sa-l priveasca tipand si razand de bucurie, incercand sa puna mana pe el.
" E al meu, eu l-am gasit!"
" Hai sa ne jucam cu el!", zise un alt copil.
" Sa-i legam o funda rosie la gat!" a zis o fetita.
Speriat iepurasul s-a zbatut pana a cazut din mainile baietelului. Cand a simtit iarba sub picioare iepurasul a luat-o la fuga printre copaci. Si a tot alergat el prin parc pana a obosit. Atunci s-a oprit langa un pom si a zis:
"Ce foame mi s-a facut. Dar iarba asta e plina de hartii si nu e asa buna la gust ca cea din padure. Vreau inapoi la casuta mea din padure!"
Plangand iepurasul a pornit din nou la drum cu speranta ca va ajunge acasa. Si cum tot mergea el a vazut un lac.
" Dupa atata drum mi s-a facut sete, oare e buna apa din lac?"
Dar cum a luat o inghititura de apa a si scuipat-o afara din gura.
"Ce gust rau are apa asta! Dar nici nu e de mirare, uite ce mizerii au arucat oamenii in apa: hartii, flacoane, ghete, de parca n-ar avea cosuri de gunoi. Ce urat e orasul, de departe parea o cetate mareata cu multe turnuri, dar in realitate nu e decat un oras poluat de zgomote si de gunoaiele aruncate de oameni peste tot. Mai bine e in padurea mea unde iarba e frageda, curata si are un gust atat de dulce. In padurea mea paraul are apa cristalina si susura de bucurie ca e limpede. Acolo toate animalele sunt fericite si au grija de mediul inconjurator."
La un moment dat iepurasul a vazut-o zburand peste oras pe prietena lui Bubu, o bufnita.
"Bubu, uita-te jos, sunt eu Bunny. Ajuta-ma te rog sa ajung acasa caci m-am ratacit."
"Buny, ce cauti aici in oras? Parintii tai te cauta in toata padurea disperati."
" Ma plimbam cu bicicleta mea cea noua si m-am ratacit. Vreau acasa la familia mea. Ajuta-ma te rog ca se intuneca si mi-e frica!"
"Bine, te conduc eu pana la padure si de acolo te descurci singur."
Asa a ajuns iepurasul Bumy acasa teafar, cu ajutorul bufnitei. Cand si-a revazut parintii le-a sarit in brate si le-a promis ca nu va mai pleca singur din padure.
A doua zi si-a adunat prietenii din padure si au hotarat sa apere cu orice pret padurea de toti cei care vor incerca sa o polueze.

ALINA SUPURAN
publicat la 02.04.2006 (17133 citiri)