· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Orele de sport cerute de Ministerul Educatiei vor fi imposibil de tinut in scoli

Propunerea Ministerului Educaţiei pentru creşterea numărului de ore de sport în şcoli, greu de pus în practică.Profesorii spun că sălile de sport ar trebui să fie deschide de la opt dimineaţa până la miezul nopţii pentru a fi îndeplinită norma dorită de minister. Şi asta în cazul fericit în care în şcoală există o sală de sport.

Ministerul Educaţiei a pus în dezbatere publică proiectul
rtv.net/ce-schimbari-pregateste-ministerul-educatiei-pentru-elevii-din-invatamantul-primar_66541.html">Planului cadru pentru învăţământul primar prin care propune creşterea numărului de ore prevăzut pentru activităţile care urmăresc stimularea dezvoltării fizice armonioase a elevilor, respectiv educaţie fizică şi muzică.

Citeşte şi Ministerul Educaţiei vrea să atragă copiii spre şcoală., MATERII NOI introduse în programa şcolară

Pentru ciclul primar, orele destinate stimulării motricităţii sunt repartizate astfel: două ore la disciplina Educaţie fizică şi alte două ore la disciplina Muzică şi mişcare pentru elevii din clasele pregătitoare, I şi a II-a şi două ore la disciplina Educaţie fizică şi o oră la disciplina Joc şi mişcare, pentru elevii claselor a III-a şi a IV-a.

Profesorii spun că ideea ministrului de a introduce mai multe ore de sport pe săptămână este greu de pus în practică. Un calcul simplu arată că la o medie de 20 de clase într-o şcoală, la patru ore de educaţie fizică, asta înseamnă că sala de sport ar trebui deschisă de dimineaţa devreme şi până târziu în noapte. Există însă şi cazuri mai puţin fericite, când şcolile nu au o sală de sport. Între 50% şi 80% dintre şcolile din fiecare judeţ nu deţin săli de sport, potrivit RTV.NET .

Dacă luăm o şcoală cu 30 de clase şi care ar avea patru ore pe săptămână pentru fiecare clasă, cu o singura sală de sport înseamnă că în acelaşi timp trebuie să se facă în sală educaţie fizică cu cinci clase, lucru imposibil. Sportul este binevenit numai că trebuie să se ia şi măsura de a construi săli şi terenuri de sport, a declarat Simion Hăncescu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), la România TV.

Află care este poziţia învăţătorilor privind creşterea numărului de ore de sport sau muzică pe RTV.NET.
"Stiri: Stiri: Orele de sport cerute de Ministerul Educatiei vor fi imposibil de tinut in scoli" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent