· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: O tigancusa de 12 ani din Romania umple Europa de lacrimi

Autor: Onush
data publicarii: 16.07.08
Rebecca Covaciu, o romanca de etnie roma de 12 ani, a reusit sa impresioneze Europa cu povestea vietii sale, traita prin tabere de nomazi sau sub cerul liber, in Spania si Italia. Dupa ce povestea fetitei a facut inconjurul Italiei, duminica a fost randul cotidianului spaniol „El Pais“ sa ii dedice un amplu reportaj: „Querida Europa…“. Titlul reportajului este cel al scrisorii cu care Rebecca a castigat Premiul UNICEF pentru Arta si Interculturalitate pe anul 2008.

Fetita a trait impreuna cu familia sa intr-o furgoneta, in cocioabe de carton sau sub cerul liber, a fost batuta, si-a vazut familia maltratata, a cersit impreuna cu parintii sai pe strazile Europei.

Scrisoarea si desenele cu care a castigat Premiul UNICEF povestesc aceste triste intamplari, dar si visul sau: sa intre la liceu, parintii sai sa isi gaseasca de lucru, iar „Europa sa ii ajute pe copiii care traiesc pe strada“.

Rebecca a plecat din satul Siria, judetul Arad, in urma cu cinci ani: „In Siria aveam casa, dar nu aveam paine si traiam din pomana de la vecini“, povesteste Rebecca jurnalistului spaniol. Familia Covaciu a plecat, ca atatea alte familii de romi, inspre Occident, prin Ungaria si Austria, cu o furgoneta. Cateva luni, parintii, Stelian (acum in varsta de 43 de ani), pastor evanghelist, si Georgina (acum in varsta de 37 de ani) si-au cautat de lucru in Milano.Preluare Hotnews.ro din Cotidianul.

"Stiri: Stiri: O tigancusa de 12 ani din Romania umple Europa de lacrimi" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de Onush

Evaluare
scor mediu 3.71
voturi 7


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent