· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Ouale si mieii, controlati «la sange» de inspectorii ANPC

Autor: Cora
data publicarii: 28.03.07
Protectia Consumatorului va controla mieii si ouale destinate Sarbatorilor de Paste. Pe principalele artere rutiere, medicii veterinari si jandarmii vor participa la filtre de control sanitar-veterinar, care vor verifica transporturile acestor produse.
Produsele alimentare destinate Sarbatorilor de Paste, in special ouale si mieii, vor fi strict controlate de catre inspectorii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor. Verificarile vor fi efectuate in toata tara pana pe data de 6 aprilie, pentru a preveni comercializarea produselor improprii consumului uman.

Totodata, in perioada premergatoare Sarbatorilor de Paste, echipe mixte formate din medici veterinari si jandarmi vor participa la filtre de control sanitar-veterinar pe principalele artere rutiere. Acestea vor controla transporturile de produse alimentare, cu predilectie cele de carne de miel si oua. Potrivit reglementarilor in vigoare, carnea de miel si ouale trebuie transportate cu mijloace asigurate, care indeplinesc conditii sanitar-veterinare precum mentinerea produselor la temperaturi corespunzatoare. De asemenea, carnea de miel si ouale trebuie sa fie insotite de un certificat si o marca de sanatate. Pentru a putea comercializa carnea de miel, proprietarii animalelor sunt obligati sa sacrifice animalele numai in abatoare sau spatii autorizate sanitar-veterinar, aceste spatii putand fi amenajate chiar in piete. Potrivit Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), in cazul in care exista posibilitatea amenajarii temporare de catre administratiile pietelor a unor spatii in care sa poata fi asigurate conditiile de igiena pentru taierea si prelucrarea primara a mieilor si iezilor, primariile vor fi nevoite sa anunte directiile sanitar-veterinare. Acest lucru este necesar pentru asigurarea personalului de specialitate in scopul supravegherii si controlului sanitar-veterinar al animalelor vii si al produselor obtinute de la acestea. ANSVA a anuntat ca va asigura necesarul de personal sanitar-veterinar si permanenta acestuia, inclusiv in zilele de sambata si duminica, in toate pietele agroalimentare si in locurile amenajate si autorizate in care va fi valorificata carnea de miel.Sursa:Gardianul .

"Stiri: Stiri: Ouale si mieii, controlati «la sange» de inspectorii ANPC" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de Cora

Evaluare
scor mediu 2.33
voturi 3


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent