· articole
· intamplari

Oul - bun, dar cu masura
Oul este o sursă importantă de de proteine ​​și aminoacizi esențiali, vitali organismului.De asemenea, conține multe vitamine si minerale: vitamina A (importantă pentru ochi, oase și dinți), vitamina D (esențială pentru oase și dinți sănătoși), colina (cu rol în funcționarea creierului și sanatatea inimii) și seleniu (important pentru funcționarea glandei tiroide).

· Perspective actuale asupra sanatatii copilului

Pe de altă parte, ouăle sunt și o sursă deloc de neglijat de colesterol si grăsimi saturate, lucru care ne îndeamnă să fim atenți la gradul în care sunt prezente în dieta noastră, pentru a ne păstra inimile sănătoase. Un ou mare are 186 miligrame de colesterol și aproape 5 grame de grăsime totală (1,5 grame de grăsimi saturate). American Heart Association recomandă, în prezent, mai puțin de 300 de miligrame de colesterol/ zi (sub 200 de miligrame pe zi pentru persoanele cu boli de inimă sau valorile ale LDL, colesterolul rău, crescute).

Cercetările arată că, în rândul adulților sănătoși, consumul unui ou pe zi nu este asociat cu un risc de boli cardiace coronariene sau accident vascular cerebral, în schimb consumul a peste șapte ouă pe săptămână pare să fie asociat cu un risc crescut.

· Probleme cu inima asociate cu obezitatea apar inca de la varsta prescolara

Concluzie: oul este sănătos, dar cu măsură! Este, de fapt o regulă care se aplică oricărui aliment (ce e prea mult strică!).

În medie, deși recomandat să fie prezent în alimentație, nu trebuie să consumi mai mult de un ou pe zi - dar ia în calcul și faptul că, pe lângă oul consumat ca atare, majoritatea produselor alimentare au printre ingrediente ouă.

Foto: 123RF, Editor: Adina Gruia, Foto: 123RF.

"Oul - bun, dar cu masura" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre ce mancam?:
Ce trebuie sa stii despre alimentatie si greutate in sarcina

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent