· articole
· intamplari

(P) 1.500 de persoane au alergat pentru a susține sportivii paralimpici români la Jocurile Paralimpice de la Riojpg?oh=2393d91b266cedc04a592303d381bb5d&oe=57FCD3E9&__gda__=1476137167_e88748b3777175daa2c5e65c56b897d0"/>
DHL Express România cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului și al Direcției pentru Sport a Judeţului Brașov a organizat a șaptea ediție a evenimentului caritabil Maratonul DHL Ştafeta Carpaţilor pe traseul Predeal – Pârâul Rece – Râșnov – Poiana Brașov, adunând peste 2000 de persoane (alergători și suporteri) pe platoul de la Stâna Turistică din Poiana Brașov.

• Creștere cu 50% a numărului de participanți față de 2015 la probele de concurs: Semimaraton, Maraton și Crosul Copiilor.
• Sportivii paralimpici au avut anul acesta titlul de alergători onorifici, luând startul la proba de semimaraton.

Sumele strânse la zi, în valoare de 12 000 de euro (din taxele de participare), la care se adaugă și alte donații, vor fi direcționate către Comitetul Naţional Paralimpic, pentru a-i susţine pe sportivii paralimpici români la Jocurile Paralimpice de la Rio din 2016.

În urma unei tombole anunțate la începutul campaniei de comunicare a maratonului, s-a desemnat și câștigătorul excursiei la Rio de Janeiro (premiu oferit de organizatori) care se va bucura atât de culorile unei destinații binecuvântate de natură, cât și de faptul că va fi alături de sportivii paralimpici la Jocurile Paralimpice de la Rio.

Faţă de ediția anterioară, evenimentul a înregistrat o creștere semnificativă a numărului de participanți care s-au înscris la probele de Maraton, Semimaraton și Crosul Copiilor.

Cu toate că spotivii paralimpici au avut un traseu special, Ionuț Grosu, jucător de basket în cadrul clubului “Temerarii” din Arad și sportiv al lotului național, s-a ambiționat și a finalizat traseul de maraton, ajungând la linia de final, acolo unde s-au încheiat toate probele de concurs.

Și anul acesta participanții au avut energie la finalul maratonului, dansând la concertul susţinut de Smiley - artistul a fost invitat pentru al doilea an consecutiv pe platoul de la Stâna Turistică.

Ediția 2016 a maratonului a beneficiat de sprijinul sportivilor Andreea Răducan, Monica Roşu, Constantina Diță, fostului rugbist George Baltă, dar și al persoanelor publice: Carmen Brumă, Sonia Argint Ionescu, Ileana Badiu și Șerban Damian.

“Mă bucur să constat că acest eveniment crește de la an la an și se bucură de un număr tot mai mare de alergători şi de susţinători. Le mulțumim tuturor celor care au ales să se implice și să susțină cauza, alergând pe un traseu frumos, dar dificil. Traseele pentru semimaraton şi ștafetă au fost noi anul acesta, cu nivel de dificultate crescută. Cu toate acestea mai mulți alergători entuziaşti au acceptat provocarea. Felicitări tuturor concurenților care au alergat pentru ca sportivii paralimpici <> anul acesta la Rio”, a declarat Daniel Kearvell – Managing Director DHL Express România.

„România va participa la Jocurile Paralimpice de la Rio cu cea mai numeroasă echipă din istoria sa, acoperind pentru prima dată 6 sporturi. Acest lucru nu ar fi fost posibil fără sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului și DHL care a fost sponsorul nostru în 2015 și în 2016. Sperăm ca în timpul Jocurilor Paralimpice de la Rio să reușim să demonstrăm și să confirmăm încrederea DHL în sportivii noștri, să reprezentăm România cu cinste și onoare. Mulțumim DHL pentru sprijin și încrederea acordată sportivilor care au ajuns pe o culme a carierei lor prin multă muncă și dedicație în sportul ales și care acum vor reprezenta țara noastră în Brazilia”, a declarat Sally Wood Lamont – Președinte Comitetul Național Paralimpic.

“Sunt bucuroasă și onorată că am făcut parte din acest proiect pentru a doua oară. Le mulțumesc tuturor celor care s-au alăturat cauzei noastre, ajutorarea sportivilor paralimpici să ajungă la Jocurile Olimpice de la Rio. A fost o atmosferă extraordinară, un traseu foarte frumos, dar și solicitant. Le sunt recunoscătoare minunaților sportivi paralimpici pentru lecția de viață foarte importantă pe care ne-o predau și anume: nu contează de câte ori cazi, ci de câte ori te ridici și mergi mai departe”, a spus Carmen Brumă – Ambasador Maratonul DHL Ștafeta Carpaților.

Rezulatele concursului, galeria foto și alte detalii puteți găsi pe site-ul www.maratondhl.ro

Mulțumim partenerilor noștri: Ministerul Tineretului și Sportului, Direcția de Sport a Județului Brașov, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Camera de Comerț și Industrie Brașov, Ro Club Maraton, Aqua Carpatica, MedLife, Tymbark, 3M, World Class, Smile Experts, Easy Plast, Generali, Buff, Terapie prin Mișcare, Bucharest Running Club, Weissman, Europa FM, Bachmann, Ford România, COMPA, Optiplaza, TUBORG, Polach, Smile Experts, Titan Machinery, Reascurier, Semimaraton Iași, Bucharest Marathon Raiffeisen Bank, Bucharest Running Club, Ultimate Mudness.
"(P) 1.500 de persoane au alergat pentru a susține sportivii paralimpici români la Jocurile Paralimpice de la Rio" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre evenimente:
Sarcina si Nasterea - 4 decembrie 2002

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent