· articole
· intamplari

(P) „Pete și dragonul”, o poveste fantastică despre o prietenie simplă
O nouă reinterpretare a îndrăgitului film de familie Disney, „Pete și Dragonul” reprezintă aventura unui băiat orfan, Pete, și a celui mai bun prieten al lui, Elliot, care se întâmplă a fi un dragon.Filmul „Pete și dragonul” este distribuit de Forum Film România și va avea premiera pe 19 august 2016, în format 3D, variantă dublată. Imaginație la superlativ
Regizorul David Lowery și co-scenaristul Toby Halbrooks au fost întotdeauna pasionați de proiectele care au avut o anumită naivitate și candoare, fiind astfel extrem de încântați de această nouă oportunitate Disney. Iar noul film „Pete și dragonul” s-a dovedit a fi croit în perfectă armonie cu simțurile artistice ale celor doi.

„Am îndrăgit ideea de a regiza un film plin de imaginație și fantezie”, spune Lowery. „Prin urmare, mecanismul poveștii nu a trebuit schimbat, el funcționând excelent pentru public”. „Montarea unei pelicule presupune un întreg proces de analiză, însă noi am reușit să dăm contur filmului din primele 20 de pagini”, spune Whitaker. „David căuta să dea poveștii un aer de realism magic, după cum chiar el îl numește, iar acest lucru s-a putut realiza datorită talentului său de a strecura magie în scenariu în feluri neașteptate”, completează el.

Multe dintre filmele clasice Disney – precum „Dumbo” și „Bambi” – scot în evidență teme importante pentru dezvoltarea copiilor și îi ajută să se maturizeze, ghidându-i în rezolvarea problemelor vieții. „Povestea noastră pune o întrebare fundamentală: unde ne este locul și cui aparținem?”, adaugă Lowery.

Crearea unui dragon prietenos
Creaturi mitologice, dragonii au apărut, de-a lungul timpului, în povești, basme, mituri și folclor, iar multe culturi au felurite interpretări în ceea ce privește simbolistica lor. Cel mai adesea, însă, dragonii, deși fascinează, sunt conotați negativ, fiind reprezentați drept sălbatici, răpciugoși, creaturi asemănătoare șopârlelor. Foarte rar ei apar ca fiind abordabili, prietenoși sau având caractere eroice. Din acest motiv, înfățișarea și personalitatea lui Elliot au fost în centrul tuturor discuțiilor dintre producătorii Disney și compania Weta Digital, cea care l-a creat pe simpaticul dragon.

Elliot este în totalitate generat pe calculator, dar el reprezintă un personaj complex al poveștii, pe care Pete va ajunge să îl îndrăgească profund pe parcursul filmului. Prezența lui Elliot în viața lui Pete îi oferă acestuia șansa de a înțelege de ce are nevoie, dragonul având puterea instinctivă de a desluși lipsurile lui băiatului și de a-i demonstra că locul lui este în altă parte.

O poveste clasică Disney
În 1977, Studiourile Walt Disney au lansat musical-ul de animație bogat în elemente de live-action „Pete și dragonul” – o emoționantă poveste de prietenie dintre un tânăr băiat și dragonul său verde – avându-i în roluri principale pe Mickey Rooney, Helen Reddy, Red Buttons și Shelley Winters.

În ultimii ani, însă, echipa Disney știa că provocarea este să refacă „Pete și dragonul” pentru tânăra generație de cinefili, complet diferită în așteptări și dorințe. Astfel a fost ales producătorul Jim Whitaker – a cărui companie de producție își are sediul chiar în studiourile Disney – pentru a coordona realizarea noului film.

„Foarte mulți oameni au crescut cu filmul original, iar conceptul acestei povești s-a transformat într-o rampă de lansare pentru noi”, declară producătorul Jim Whitaker. „Am avut certitudinea că o idee atât de simplă – un băiat și dragonul său – încă mai are potențialul de a deveni o peliculă cu adevărat fermecătoare”.

Chiar dacă regizorul David Lowery nu părea a fi alegerea evidentă pentru a scrie și a regiza o viziune nouă a mult-iubitului film Disney, există câteva asemănări între varianta inițială și cea lansată în august în cinema. Ambele povești aduc în discuție sentimentul de apartenență, iar în cazul lui Pete, conceptul de familie. „Există, de asemenea, și o puritate a ambelor filme, la care se adaugă și farmecul de a percepe realitatea prin ochi de copil; l-am considerat așadar pe David ca fiind cel mai capabil în a aduce o abordare nouă, simplă și inocentă poveștii”, a mai adăugat Whitaker.

Sinopsis
De ani de zile, bătrânul sculptor în lemn domnul Meacham (Robert Redford) i-a încântat pe copiii din împrejurimi cu poveștile lui despre un dragon care trăiește în inima pădurii din Pacificul de Nord-Est. Pentru fiica sa Grace (Bryce Dallas Howard), care lucrează ca brigadier silvic, acestea sunt doar niște simple povești. până când îl întâlnește pe Pete (Oakes Fegley). Pete este un copil misterios, în vârstă de numai 10 ani, fără familie și fără casă, care pretinde că trăiește în pădure cu un dragon gigantic și verde pe nume Elliott. Din descrierile lui Pete, Elliott seamănă izbitor de mult cu dragonul din poveștile domnului Meacham. Cu ajutorul lui Natalie (Oona Laurence), o fetiță în vârstă de 11 ani, al cărui tată, Jack (Wes Bentley), deține o moară de cherestea în apropiere, Grace încearcă să afle de unde provine Pete, cui îi aparține și care este adevărul despre acest dragon.

Trailere
https://www.youtube.com/watch?v=BUe9J839vNg

https://www.youtube.com/watch?v=6L4Uu0Oelyo

***

Despre Forum Film România
Forum Film România s-a înființat în anul 2010 și a preluat distribuția în cinematografe, la nivel local, a peliculelor realizate de studiourile Disney. În afară de România, companiile Forum Film coordonează distribuția peliculelor Disney și în Bulgaria, Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia și Israel. În Israel, colaborarea Disney cu Forum Film a fost începută în urmă cu aproape 50 de ani. În ultimii ani, pe lângă Disney, compania distribuie și titluri ale studiourilor MGM, Lionsgate, Weinstein, FilmNation și alți independenți. Distribuitorul de filme este parte a grupului Cinema City International, activ pe diverse segmente ale pieței cinematografice, inclusiv operarea de cinematografe și distribuția de filme.

"(P) „Pete și dragonul”, o poveste fantastică despre o prietenie simplă" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre evenimente:
Sarcina si Nasterea - 4 decembrie 2002

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent