· articole
· intamplari

(P) Animalele de companie, intre avantaje si riscuri

Autor: Anonim
data publicarii: 16.07.14


0-9/10491978_700966569940420_2732171990961666135_n.jpg"/>
Copiii, mai ales cei introvertiti, care se confrunta cu dificultati de integrare sau care sunt respinsi de unii copii, simt nevoia sa aiba alaturi de ei un prieten bun.

Tentatia de a lua acasa pisicuta ratacita in parc sau catelul din fata blocului este reala. Dorinta lor este justificata. Copiii simt nevoia de atentie si de apropiere emotionala de o fiinta care le-ar putea fi prieten pe viata.


Micile necuvantatoare sunt binevenite, pot aduce zambete si bucurie in viata copiilor nostri si pot insemna relaxare pentru noi, dar si foarte multa responsabilitate. Studiile științifice au demonstrat ca simpla prezenta a unui animal de companie in familia noastra poate avea un impact emotional puternic. Joaca și interacțiunea noastra cu animalele de companie contribuie semnificativ la creșterea nivelului de serotonină și dopamină în sânge. In final, devenim mai calmi, mai relaxați și mai fericiți.

Mai mult, copiii care cresc in preajma animalelor de companie au o mai buna imunitate si o predispozitie redusa la boli, invata sa fie responsabili, mai empatici si mai generosi. Chiar si copiii agresivi sau agitați se calmează in preajma animalelor de companie.

Insa, atat copiii, cat si animalele de companie au nevoie sa fie pregatiti sa interactioneze unii cu altii, pentru a evita potentialele riscuri. Cainii, de exemplu, pot deveni foarte gelosi pe bebelusul nou nascut, caruia i se da acum cea mai mare atentie din partea familiei. De aceea este nevoie sa supraveghem interactiunea animalelor noastre de companie cu acestia sau cu copiii care vin in vizita. Ultimii sunt perceputi ca intrusi.

Doar simpla curiozitate poate face animalele de companie sa sperie sau sa raneasca un copil. Copiii pot face gesturi neasteptate care sunt percepute drept amenintatoare de animale care reactioneaza din instinct si ii pot rani (zgaria, musca). Toate aceste reactii ii pot face pe copii sa se sperie, sa se dezechilibreze si sa cada. De asemenea, pot fi atacati si pot suferi rani grave. In egala masura, copiii au nevoie sa stie care este cel mai potrivit comportament in fata animalelor de companie.

Unele lucruri chiar nu pot fi prevenite, insa parintii le pot controla. Aflati mai multe informatii despre riscurile animalelor de companie aici

.
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de Anonim

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent