· articole
· intamplari

(P) CNA a aprobat difuzarea mesajului propus de Itsy Bitsy FM pentru sănătatea emoțională a copiilor
Consiliul National al Audiovizualului a aprobat ieri difuzarea la radio și TV, în calupurile publicitare, a unui mesaj despre importanța timpului de calitate părinte-copil.

Inițiativa venită din partea Itsy Bitsy FM și Autoritatea Națională pentru Protecția Dreptului Copilului și Adopție face parte dintr-o campanie amplă de conștientizare a părinților asupra importanței timpului petrecut împreună cu copilul, care include in acest sens și susținerea inițiativei legislative de declarare a zilei de 1 Iunie zi liberă națională.

Mesajul care tocmai a fost aprobat de CNA: "Pentru sănătatea emoțională a copilului dumneavoastră, petreceți cât mai mult timp cu el. " va fi difuzat de toate radiourile și posturile de televiziune din România în calupurile publicitare și va ajunge la toți părinții.

Aceștia vor conștientiza faptul că sănătatatea emoțională a copiilor este la fel de importantă ca sănătatea lor fizică. După votul favorabil dat de membrii CNA urmează o dezbatere publică de 1 lună și, în etapa următoare, măsura va fi pusă în aplicare. Propunerea face parte din campania care susține importanța timpului de calitate petrecut de părinți și copii împreună, lansată în aprilie de grupul de inițiativă format din Itsy Bitsy FM, lideri de opinie - Andreea Marin, Virgil Ianțu și Tily Niculae -, specialiști psihologi, asociații de părinți și Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA).

„Până nu de mult, sănătatea fizică a unui copil era prioritatea numărul 1. Noile studii demonstrează însă că cel puțin la fel de importantă este și starea emoțională a copilului. De aceea, credem că timpul petrecut de părinți cu copiii lor este cel mai valoros sprijin pentru asigurarea confortului emoțional al micuților. Chiar dacă uneori asta presupune un efort mai mare din partea părinților, noi îi încurajăm să petreacă cât mai mult timp cu copiii lor", a declarat doamna Gabriela Coman, președintele A.N.P.D.C.A.

“Ma bucură faptul că, imediat după ce Senatul a decis ca 1 iunie să fie zi liberă, am primit un vot favorabil și de la CNA. Trebuie să tragem un semnal de alarmă: copiii au nevoie să fie cât mai mult timp împreună cu părinții lor, au nevoie să se joace, să vorbească, să facă lucruri împreună cu ei. Dacă un copil nu petrece destul timp cu părintii, acest fapt va avea consecințe grave asupra sănătății sale psihice și emoționale. Și sunt sigură că toți părinții își doresc copii sănătoși si emoțional, nu doar fizic.”, a afirmat Nadia Tătaru, Director General Itsy Bitsy FM.

Campania care susține această măsură și inițiativa legislativă pentru 1 Iunie zi liberă națională a fost demarată în aprilie 2016 în urma semnalelor de alarmă ridicate de numeroase studii, care arată că 6 din 10 copii simt nevoia să petreacă mai mult timp cu părinții, deși doar 24% din părinți cred că timpul petrecut cu cei mici este prea puțin. Pe măsură ce copilul crește, timpul petrecut cu părinții în timpul săptămânii și în weekend scade. Conform experților, timp de calitate nu înseamnă timp petrecut în aceeași cameră, ci ca părinții să fie prezenți 100% în relație, oferindu-le copiilor întreaga atenție.

Această campanie a inclus până acum și acțiunile: - o amplă campanie de informare după ce grupul de inițiativă a lansat apelul către părinți: “Petreceți minimum o oră de calitate pe zi cu copiii voștri”;
- Parlamentul copiilor în care peste 200 de școlari au participat la dezbateri cu deputați și senatori și au sprijinit proiectul de lege 1 Iunie zi liberă;
- Cea mai mare sărbătoare de 1 Iunie petrecută de copii împreună cu părinții lor în parcul Al. Ioan Cuza din București, campanie amplă de promovare a jocului ca metodă de petrecere a timpului de calitate în famile etc.

17.000 de români care sprijină inițiativa s-au alăturat acesteia pe pagina de Facebook 1 iunie zi liberă.

Inițiativa beneficiază de sprijinul autorităților, specialiștilor în educație și psihologia familiei, asociațiilor de părinți, liderilor de opinie și personalităților din lumea artistică care continuă să trimită mesaje de susținere.

"(P) CNA a aprobat difuzarea mesajului propus de Itsy Bitsy FM pentru sănătatea emoțională a copiilor" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre evenimente:
Sarcina si Nasterea - 4 decembrie 2002

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent