· articole
· intamplari

(P) Cele mai bune sfaturi imobiliare pentru studenți
Un oraș studențesc are tendința de dezvoltare accelerată comparativ cu unul care nu are o universitate puternică în spate.

Miile de studenți atrași în centrele universitare aleg de multe ori să locuiască în chirii, în detrimentul căminelor studențești. Confortul sporit, intimitatea și spațiul mult mai generos sunt doar câteva dintre motivele pentru care studenții preferă chiriile.Cele mai căutate locuințe sunt apartamentele cu două camere, deoarece costurile sunt mai mici și există posibilitatea de a locui două persoane. Acestea sunt urmate de garsoniere și apartamente cu o cameră, acolo unde un student poate locui singur, însă are la dispoziție un spațiu limitat.

Preferințele studenților la imobiliare

Preferințelor studenților sunt diverse, însă anumite cerințe sunt comune indiferent de orașul în care se află. Una dintre cele mai importante cerințe face referire la locația apartamentului. Acesta trebuie să se afle plasat în proximitatea facultății, preferabil ca distanța să poată fi parcursă pe jos în maximum 15 minute. În caz contrar, în preajma locuinței ar trebui să fie un mijloc de transport în comun care să facă legătura cu universitatea. Acestea sunt foarte importante pentru că un student trebuie să se deplaseze la cursuri de cel puțin 5 ori pe săptămână. Proprietarii imobiliarelor știu însă acest lucru și cresc tariful chiriilor pentru locuințele aflate în proximitatea universității.

De multe ori doi sau mai mult studenți aleg să locuiască împreună pentru a avea costuri reduse. În acest caz, chiriașii vor căuta apartamente decomandate pentru ca fiecare locatar să aibe propria cameră unde să se bucure de intimitate.

Un alt aspect important în alegerea unei locuințe este dotarea acesteia cu mobilier, electronice și electrocasnice. Este evident că studenții, și nu numai, vor alege un apartament care are în dotare mașină de spălat, frigider, aragaz, televizor etc.

Când vine vorba de studenții din capitală, aceștia sunt atrași de locuințele din cartierul Militari. Acesta este atractiv pentru că este în apropriere de mai multe facultăți, dar și de mijloace de transport în comun, mai ales de metrou.

Oferta de chirii în orașele studențești trece prin două perioade diferite pe parcursul anului. Cu aproximativ o lună înaintea începerii cursurilor, prețurile la chirii explodează. Proprietarii profită de cererea mare și cresc prețurile chiar și cu 50%. Din această cauză, majoritatea studenților preferă să își păstreze chiriile și pe perioada verii, evitând astfel și deranjul cu mutarea la final de vară și din nou la începutul toamnei. Prețurile se stabilizează de obicei abia pe finalul anului, în lunile noiembrie – decembrie, atunci când majoritatea studenților s-au stabilit deja într-o locuință. Practic, dacă doriți să închiriați un apartament într-un oraș universitar, evitați perioada în care prețurile cresc iulie – octombrie și încheiați un contract în oricare altă perioadă a anului.

Dacă sunteți în căutarea unui apartament, nu ezitați să consultați anunțurile de închiriat/vânzare postate pe site-ul de imobiliare Flatfy, în timp ce pe Flatfy.ro veți găsi cele mai noi ansambluri imobiliare construite în România. Platforma Flatfy este disponibilă și în țările învecinate cu România, Ungaria, Moldova, Bulgaria.
Sursă foto: iStock.

"(P) Cele mai bune sfaturi imobiliare pentru studenți" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre dezvoltare:
Cat si ce vede un bebelus?

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent