· articole
· intamplari

(P) Călătorește de-a lungul Pacificului alături de „Vaiana”, în cel mai nou film Disney
Filmul „Vaiana” este distribuit de Forum Film România și va avea premiera pe 25 noiembrie 2016, în format 2D & 3D, varianta dublată.Acum trei mii de ani, cei mai buni marinari din lume au călătorit de-a lungul vastului Pacific, descoperind nenumăratele insule din Oceania. Dar, apoi, timp de un mileniu, cursele lor s-au oprit – și nimeni nu știe nici până astăzi de ce. Studiourile Walt Disney Animation prezintă „Vaiana”, o aventură extraordinară de animație, despre o adolescentă îndrăzneață care pleacă pe mare într-o misiune, pentru a-și demonstra că poate fi un maestru al descoperirilor de noi locuri și a îndeplini misiunea strămoșilor săi. Pe timpul călătoriei sale, Vaiana îl întâlnește pe cândva mărețul semi-zeu Maui. Împreună, vor traversa oceanul într-o călătorie plină de acțiune, pe timpul căreia vor întâlni creaturi feroce enorme și situații imposibile.

„Vaiana este fiica în vârstă de 16 ani a conducătorului Motunui”, spune regizorul Ron Clements. „Este curajoasă, hotărâtă, miloasă și foarte inteligentă. Are o atitudine de tipul «niciodată să nu spui niciodată» și o conexiune extrem de profundă cu oceanul.” Iar regizorul John Musker adaugă: „E neliniștitor și de neînțeles pentru ea de ce poporul ei nu merge dincolo de reciful care le înconjoară insula, cu atât mai mult cu cât ea a fost atrasă de ocean întreaga ei viață.”

Povestea este inspirată în parte din istoriile orale ale oamenilor și ale culturilor din Oceania, unde realizatorii filmului au călătorit pentru a învăța cât mai multe cu putință. Vreme de secole, cei mai mari navigatori din lume au explorat cu măiestrie vastul Pacific, descoperind multe insule din Oceania. Dar apoi, cu aproximativ 3,000 de ani în urmă, aceste călătorii au încetat timp de un mileniu, și deși există nenumărate teorii de ce s-a întâmplat acest lucru, nimeni nu știe cu exactitate motivele. „Nagivarea – găsirea drumului – reprezintă o parte extrem de importantă din cultura Pacificului. Polinezienii străvechi își croiau drum peste mări, găsind calea de la insulă la insulă, fără a folosi instrumente moderne, ci doar cunoștințele pe care le aveau legate de natură, de stele, de valuri și de curenți”, spune Musker.

Iar Clements completează: „Am auzit de multe ori de la oameni pe care i-am întâlnit în călătoriile noastre în insulele Pacificului că oceanul nu separă insulele, ci le conectează. Călătoriile pe apă reprezintă o sursă reală de mândrie pentru locuitorii din Pacific, sunt o parte din identitatea lor. Ei erau – și continuă să fie – cei mai mari exploratori din toate timpurile. Iar simțul de a-ți găsi drumul nu e doar unul foarte sofisticat, ci și miraculos.”

„Acea mândrie în tradițiile lor culturale și acel simț al legăturii cu oceanul au devenit elemente centrale ale poveștii. De aceea protagonista, și filmul, se numesc «Vaiana», cuvânt care înseamnă apă/ocean în multe limbi din Polinezia”, spune producătorul executiv John Lasseter. Există nenumărate teorii, însă nimeni nu este sigur de ce a avut loc această pauză de 1,000 de ani, în care explorările au fost oprite, pentru a fi reluate acum 2,000 de ani, când au dus la descoperirea Tahiti, Hawai‘i și Aotearoa (Noua Zeelandă). Această renaștere – și explicațiile posibile din spatele ei – au aprins imaginația creatorilor de film. „În povestea noastră, eroina principală, Vaiana, este o prezență simbolică, stând chiar în inima reapariției căutării de drumuri și explorării”, spune Musker.

Filmul este regizat de echipa renumită formată din Ron Clements și John Musker care au mai regizat și „Mica Sirenă”, „Aladdin”, „Prințesa și Broscoiul”, și produs de Osnat Shurer, care este cunoscut pentru „Lifted” și „One Man Band”.

Trailer:.

"(P) Călătorește de-a lungul Pacificului alături de „Vaiana”, în cel mai nou film Disney" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre evenimente:
Sarcina si Nasterea - 4 decembrie 2002

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent