· articole
· intamplari

(P) Cum iesim invingatori din lupta cu bolile grave

Autor: Anonim
data publicarii: 31.07.14


jpg"/>
Cand vine un copil pe lume, primul lucru pe care si-l doreste un parinte este sa fie sanatos si ferit de toate bolile grave sau mai putin grave.

Orice mama face, inca din perioada de sarcina, tot posibilul sa duca o viata sanatoasa, sa adopte o alimentatie potrivita astfel incat cel mic sa fie ferit de orice pericol. Din pacate, unele lucruri nu pot fi evitate iar necazurile pot aparea la orice varsta.

Primele semne, un semnal de alarma
Cand semnele de boala apar de la o varsta frageda este cu atat mai grav, deoarece copilul porneste in viata cu greutati si cu o povara pe care o va purta toata viata daca nu este diagnosticat din timp sau parintele nu are posibilitatea financiara de a-l diagnostica in prima instanta si, ulterior, trata.

Primele semne sunt cele mai importante. Parintele trebuie sa le sesizeze si sa consulte un specialist. Astfel, trebuie apelat la cei mai buni specialisti in domeniu care pot fi foarte costisitori, ceea ce inseamna ca parintele trebuie sa fie pregatit in primul rand finnaciar. Bolile cardiace dobandite, hepatita, meningita sau chiar problemele de vedere sau auditive pot fi preintampinate daca sunt tratate din timp.

A doua opinie medicala
Foarte important este ca in cazul in care copilul este diagnosticat cu o boala grava, parintele sa aiba acces la a doua opinie din partea unui medic specialist, sa poata consulta chiar mai multi specialisti pentru identificarea corecta cu un grad ridicat de certitudine.

In momentul in care copilul este diagnosticat cu o boala grava precum HIV, cancer sau o tumoare cerebrala este un moment critic pentru orice parinte. Garantia unui doctor bun si a sigurantei ca dispune de resursele necesare in caz de spitalizare sau interventie chirugicala pentru orice boala grava, ii va putea asigura luciditatea si sentimentul de siguranta ca face tot ce este posibil si potrivit pentru sanatatea copilului, in acel context.

Cand parintele se imbolnaveste
Cum copilul nu este ferit de pericole, acelasi lucru se poate spune si despre un parinte. O boala grava poate provoca invaliditatea permanenta si totala a parintelui sau chiar decesul. Sunt ultimele lucruri la care foarte putine persoane se gandesc sau sunt pregatite sa le accepte ca posibile.

Confruntat cu o astfel de situatii, la o varsta frageda, copilul va fi afectat pe viata. Problemele financiare de intretinere, de acces la educatie sau chiar alimentatie ii pot aduce o crestere deficitara, iar invaliditatea parintelui ii poate ingreuna dezvoltarea prin necesitatea ingrijirii permanente a acestuia. Un parinte ar trebui sa se asigure de siguranta copilului chiar si in cazul in care exista riscul sa nu mai fie langa el.

Unele lucruri nu pot fi prevenite, insa pot fi controlate. Aflati mai multe informatii despre cum puteti controla riscurile aici: http://www.parintiincontrol.ro/protectie/asigurarea-dr-kid.html.
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de Anonim

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent