· articole
· intamplari

(P) Cum instalezi corect un scaun auto copiiAtentia indreptata mai mult asupra bebelusului care te insoteste decat asupra traficului, lipsa scaunului auto pentru copii si montarea gresita a acestuia sunt obiceiuri care pun zilnic in pericol viata copiilor din intreaga lume.

Mai mult, s-a constatat ca 80% dintre scaunele auto pentru copii din lume sunt instalate in mod necorespunzator. Prin urmare, un procent covarsitor de copii au viata amenintata la fiecare drum cu masina!

Nu-ti expune copilul acestui pericol, mai ales ca in orice
gemius.pl/hitredir/id=pyabibtQ5GcLkD.vW4oINbR37zcWiacWA2lzCU9q59.F7/stparam=qolfbrqmhy/fastid=guqsyovcemfwfvgtmebkglzyfcmd/url=http:/www.nichiduta.ro/categoria-3/scaune-auto-copii/p1/">magazin scaune auto copii vei gasi o gama extinsa de modele. Poti sa alegi in functie de model, imprimeu, dar dincolo de criteriul estetic nu uita de trei aspecte de baza: calitatea este esentiala si faptul ca scaunele auto pentru copii se diferentiaza in functie de greutatea si de varsta lor, fiind concepute pentru copii de 0 - 12 ani.

Scaunele auto construite special pentru cei mici sunt mai mult decat necesare atunci cand va deplasati cu autovehiculul, chiar si atunci cand trebuie sa mergi doar 10-15 km. Copilul nu trebuie sa stea in spate, in bratele mamei sau inghesuit intre cele doua scaune din fata pentru a vedea mai bine (un impact puternic il propulseaza direct in fata, prin geam). Instalarea dureaza doar cinci minute. De ce sa pui viata copilului tau in pericol?

Daca ai ales scaunul auto potrivit, e important sa nu te numeri printre parintii care il monteaza gresit.

Iata cum se monteaza corect un scaun auto copii.


• Monteaza scaunul auto pentru copii pe spatarul scaunului pasagerului din dreapta soferului, in sens contrar directiei de mers. Accidentele in care mor cei mai multi bebelusi sunt cele cu impact frontal. Scaunul se poate monta pe bancheta din spate a masinii doar dupa ce copilasul mai creste sau cand atinge o anumita greutate.

• Scaunul trebuie fixat foarte bine. Scaunele ce se produc astazi beneficiaza de un sistem de ancorare, numit LATCH, care impiedica scaunul auto pentru copii sa se miste din locatia sa indiferent de cat de mult ar fi zdruncinata masina in cazul unui accident.

• Trage de el pentru a vedea daca se misca in vreun fel. Un scaun auto instalat corect nu trebuie sa se miste niciun milimetru de la locul sau.

• Asaza copilul in scaun. Cand iesiti din masina, nu lua scaunul auto pentru copii cu bebelusul in el. Nu doar ca este greu, dar il poti lovi pe micut..
"(P) Cum instalezi corect un scaun auto copii" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent