· articole
· intamplari

(P) Micile crize de nervi, pericol mare pentru copii.Daca te afli cu micutul tau la shopping, la restaurant sau intr-un alt spatiu public, el stie ca poate profita de context pentru a-ti cere cat mai multa atentie. Si face acest lucru intr-un mod, in primul rand, riscant pentru el.

Daca sunteti la terasa, de exemplu, cel mic poate recurge la fel de fel de acte menite sa va atraga atentia - plange, tipa, pleaca de la masa, alearga printre mese. Este un disconfort real pentru dumneavoastra.

Ceea ce poate nu va imaginati este faptul ca aceste reactii pot fi riscante pentru el, in primul rand. Daca se smunceste, de exemplu, se poate lovi de masa, daca alearga, se poate accidenta, daca sta in holul restaurantului sau pe terasa, il poate prinde curentul si raci sau poate fi muscat de cainii comunitari care, de multe ori stau in zona restaurantelor asteptand mici atentii din partea clientilor.

Pe masura ce micutul creste, veti fi pusi in fata confruntarii cu particularitatile unui adolescent, o provocare pentru orice parinte, fiecare adolescent fiind unic in felul lui. Sub influenta grupului in care cu greu se integreaza si sub apasatoarea cautare de sine, tanarul adolescent poate recurge la acte disperate care sa ii acopere nesiguranta. In incercarea de a-l proteja sau de a-I da o lectie, parintii aplica, de multe ori, pedepse. Astfel ca efectul produs este unul nedorit de acestia: parintii sunt perceputi ca inamici, iar razbunarea nu intarzie sa apara. Ingerarea de pasile sau de alte substante periculoase sau fuga de acasa sunt cele mai frecvente situatii. Adolescentul vrea sa scape de nelinistile cauzate de cresterea si de transformarile hormonale pe care le percepe ca fiind mult prea apasatoare si ajunge astfel sa isi provoace rani care il pot afecta pe viata.

Unele lucruri nu pot fi prevenite, insa parintii le pot controla. Afla mai multe despre riscurile crizei de nervi la copii aici

.

Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre comportament:
Comunicarea si relatiile parinti - adolescenti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent