· articole
· intamplari

(P) PREMIERA MEDICALA: prima sarcina prin fertilizare in vitro obtinuta ca urmare a unei proceduri de screening genetic preimplant
Echipa medicala a Columna Medical Center – cel mai mare centru specializat in reproducere umana asistata din Romania – a obtinut in premiera prima sarcina prin FIV in care embrionii au fost testati genetic pentru depistarea posibilelor afectiuni ereditare, inainte de a fi implantati in uterul mamei.Procedura poarta numele de screening genetic preimplantational (PGS) si a fost efectuata unei paciente in varsta de 38 de ani. In prezent, sarcina este in evolutie, fiind monitorizata constant in cadrul clinicii. Columna Medical Center este unul dintre putinele centre de fertilizare in vitro din Romania unde se realizeaza acest tip de procedura, care poate depista posibilele afectiuni genetice ale embrionului si poate creste sansele unei sarcini sanatoase.

Pacienta care a optat pentru testarea genetica a embrionilor este in varsta de 38 de ani si are doua nasteri in antecedente si o procedura FIV efectuata in cursul acestui an, in afara tarii. Procedura consta in prelevarea intre 2-8 celule dintr-un embrion obtinut in vitro, in ziua a cincea inaintea transferului, pentru a fi supuse testului cromozomial, intr-un laborator de genetica.

Prin metoda PGS sunt analizate cele 23 de perechi de cromozomi ale celulei, pentru a identifica si implanta doar embrionii sanatosi si a-i inlatura pe cei cu anomalii cromozomiale. Echipa medicala care a coordonat procedura de fertilizare in vitro a pacientei a fost formata din Dr. Cezara Bucur, medic primar Obstetrica-Ginecologie, cu experienta de peste 18 ani in domeniul reproducerii umane asistate, impreuna cu Dr. Melihan Bechir, embriolog senior in cadrul Columna Medical Center.

“Cu ajutorul acestei tehnici PGS putem contribui la o rata de succes mult mai buna a procedurii FIV, care este de altfel si scopul nostru pentru toate cuplurile care ne trec pragul. Astfel, oferim cuplurilor cu afectiuni genetice sau pacientelor cu multiple sarcini nereusite o sansa importanta de a aduce pe lume copii sanatosi si de a preintampina situatia unei eventuale intreruperi de sarcina. PGS este practicata la nivel international, dar in Romania este inca in faza incipienta, Columna Medical Center fiind unul dintre putinele centre care o asigura. Cu astfel de investitii in proceduri performante ne indeplinim zilnic misiunea de a transforma cuplurile infertile in familii si de a le sprijini neconditionat pe parcursul diagnosticarii si solutionarii tuturor problemelor legate de infertilitate.” a declarat Nicoleta Zamfir, CEO Columna Medical Center.

Scaderea ratei de succes a procedurilor FIV la varste inaintate este cauzata de probleme precum frecventa crescuta a anomaliilor cromozomiale ca urmare a imbatranirii ovocitelor, esecul repetat de implantare a embrionului sau pierderea sarcinii in primul trimestru de implantare.

In acest context, cu ajutorul screening-ului genetic preimplantational (PGS), cuplurile care apeleaza la fertilizare in vitro (FIV) pot depista o serie intreaga de afectiuni cromozomiale, pot creste rata de reusita a procedurii de fertilizare si reduce riscul aparitiei avorturilor spontane, sporind astfel sansele nasterii unui copil sanatos, ferit de boli genetice. Printe anomaliile cromozomiale identificate de screeningul genetic preimplantational se numara sindroamele Down, Klinefelter, Turner, boala Huntington, fibroza chistica, hemophilia A si B, distrofia musculara Duchenne, hidrocefalia, etc.

Despre Columna Medical Center
Infiintat in urma cu cinci ani, in Bucuresti, Columna Medical Center este cel mai mare centru specializat in fertilizare in vitro din Romania, cu peste 1.000 de proceduri de reproducere umana asistata realizate anual. Clinica detine cea mai mare echipa de specialisti in reproducere umana asistata (15 specialisti), cu cea mai vasta experienta in FIV (peste 18 ani), printre care se numara si 3 din cei 7 embriologi seniori din Romania. Alaturi de tehnologia de ultima generatie, acestia asigura pacientelor o rata de succes a procedurilor la nivelul centrelor europene de renume. Un avantaj al clinicii il reprezinta diversitatea programelor dedicate cuplurilor infertile, printre care se numara si Fertistim - singurul program din Romania pentru stimulare naturala a fertilitatii.
.

"(P) PREMIERA MEDICALA: prima sarcina prin fertilizare in vitro obtinuta ca urmare a unei proceduri de screening genetic preimplant " | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent