· articole
· intamplari

 De la lume adunate...

PREA MULTA CIOCOLATA , STRICA


-lu' Mosu-

PREA MULTA CIOCOLATA , STRICA
- lu' Mosu -


Pe colegul meu de banca il cheama Sica . Nu ii stiu numele adevarat pentru ca si mama lui il striga tot : Sica . M-am gandit ca poate acesta e numele lui pe bune, dar cum se poate ca un copil de numai zece ani sa se numeasca deja : Sica . Eu cred ca numele acesta il au doar oamenii mari , cu familii , cum este unchiul meu , Sica . Dar ma enerveaza deja numele colegului meu , de aceea am sa ma prezint si eu .
Pe mine ma cheama Tilica . Ce nume mai e si asta ?! Cred ca doar oamenii de varsta tatalui meu pot purta un astfel de nume . Insa in familia noastra , numele se mosteneste . Astfel avem trei Tilica in familie : eu , tata si bunicul . Cand ne striga mama sau bunica , nu stim pe care dintre noi il cheama .
Colegul meu de banca e mai slab decat mine. Eu am cu zece kilograme in plus . Lui nu-i plac dulciurile . Mama mea imi reproseaza mereu ca mananc prea multa ciocolata , dar pe mine nu ma agita asa cum spune ea , am doar putin mai multa energie , atat .
Ieri am spart un geam , al vecinului . Nu am fost de vina . Ma jucam cu Sica , dar atunci cand l-am servit cu o bucata de ciocolata , cumparata cu banii dati de mama pentru paine , m-a refuzat . Eu am mancat toata ciocolata : o tableta intreaga si am aruncat ambalajul in fata gunoiului ( era prea departe si nu l-am nimerit ) , pentru ca mama sa nu-si dea seama ca am mancat dulciuri inainte de masa .
Sunt o fire foarte calma . Nu fac prostii si o ajut pe mama prin casa . Azi de exemplu am spalat vasele . Le-am clatit cu detergenti si le-am frecat bine . Bine cu periuta de unghii a mamei , fiindca erau pline de mancare uscata . Apoi am dus gunoiul si am aruncat cu pietre dupa pisicile vecinului care dadeau tarcoale pubelei noastre de gunoi . M-am bucurat foarte mult cand am nimerit-o pe cea neagra si s-a tarat cu greu pana in curtea lu' vecinu' .
Cu Sica nu a mai ajuns sa ma joc fiindca au venit ai mei acasa si m-au pedepsit pentru cateva lucruri marunte , asa sunt parintii , nu stiu de gluma. Am spart vasele de care v-am spus ca trebuiau spalate , dar le-am lipit imediat cu super - glue din ala rezistent ; am lipit si linguritele de suportul pentru scurs vase , pentru ca nu stateau drepte ca vasele ; am mai rasturnat si pubela , din greseala , in timp ce alergam pisicile , dar am stans gunoiul imprastiat si l-am pus in mijlocul strazii . Sa-l vada gunoierii !
Acum sunt in camera mea si ma gandesc ca nu am reusit sa ma apovizionez macar cu doua ciocolate inainte de a fi pedepsit . Dar nu-i nimic ca am sa-l rog pe Sica sa-mi dea ciocolata lui .Sica e prietenul meu cel mai bun , dar nu am mai vorbit de ieri ,cand dupa ce am spart geamul , din greseala , l-am parat lu' vecinu' ca el e vinovatul .
Maine nu am voie sa ies la joaca , insa stiu ca mama va lasa pe frigider banii pentru paine si voi fii baiat cuminte, ma voi duce sa cumpar painea , dar nu stiu cum sa fac daca imi ramane rest : sa imi iau mai multe ciocoladute cu caramel sau sa iau una mare cu umplutura de capsuni ?! Greu cu ciocolata asta!
De aceea Mosule te rog sa-mi aduci multa , multa CIOCOLATA . Sa vii si cu jucarii , ca nu voi mai pune cursa de prins soareci ca anul trecut si nici nu voi mai intinde miere pe manerul de la usa .
Te astept Mosule , dar fii atent la podea.
Te pup , TILICA... al mic !

Nadia Terchet-Timisoara
publicat la 26.02.2008 (8229 citiri)