· articole
· intamplari

PROTESTCa parte a societatii civile, parinti.com, comunitate virtuala de actuali si viitori parinti avand, in prezent, aproximativ 4000 de membri, tine sa ia atitudine privitor la situatia creata la Maternitatea din Ploiesti.

Potrivit Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), in perioada 5 decembrie 2003 - 9 ianuarie 2004, la Spitalul de Obstretica si Ginecologie din Ploiesti au fost inregistrate 21 de decese ale unor copii nou-nascuti, majoritatea prematur, toate in primele 2-3 zile de la nastere. La sesizarea Directiei de Sanatate Publica Prahova, echipa Ministerului Sanatatii a inceput verificarile, in timpul carora a constatat deficiente grave ale starii de igiena a spitalului si un management defectuos al activitatilor de prevenire a infectiilor intraspitalicesti.

De asemenea, s-au semnalat doua cazuri ale unor bebelusi nascuti prematur, declarati decedati, care ulterior s-au dovedit a fi in viata.

Dorim sa ne manifestam solidaritatea cu acesti parinti, care au asteptat cu infrigurare si emotie nasterea copiilor lor, pentru a-i vedea stingandu-se din viata in mod absurd.
Protestam la adresa nepasarii cu care a fost tratata viata acestor copii si cea a parintilor lor.
Tragem un semnal de alarma care sa impiedice pe viitor repetarea unor astfel de evenimente. Protestam la adresa indiferentei si neglijentei cu care sunt tratate vieti omenesti. Dreptul la viata este sacru si trebuie tratat ca atare.

Toti cunoastem lipsa banilor din sistemul de sanatate romanesc - nu din aceasta cauza s-a petrecut tragedia de la Ploiesti, ci - in primul rand - din lipsa de interes, lipsa de respect si de compasiune fata de cel de langa noi, fata de pacient.
Dorim ca cei vinovati de situatia creata sa suporte consecintele faptelor lor.
Solicitam modificarea legislatiei astfel incat medicii vinovati sa fie sanctionati sever, prin retragerea licentei de a practica meseria de medic.
Cerem luarea unor masuri drastice si exemplare care sa impiedice repetarea unor astfel de tragedii.
Speram si asteptam ca cei ce au puterea de a actiona si a schimba ceva sa ia atitudine.
Sistemul nu este mai presus de cetatean, ci este dator sa apere interesele cetateanului de rand si sa raspunda in fata acestuia.

Faceti ceva sa nu mai existe vreodata un Caz Ploiesti in Romania!
Nu lasati ca asa ceva sa ramana nepedespit! Sanctionati toate persoanele responsabile pe masura gravitatii faptelor - rupeti traditia "masurilor" insuficiente luate in anii trecuti si care au facut posibila aceasta tragedie!
Demonstrati-ne ca nu am uitat sa fim OAMENI! Nu este vorba de proceduri administrative, sunt in joc vieti omenesti - mai mult - de copii - in care toti ne punem speranta si care in ultima instanta sunt rostul nostru in viata!

Nimic nu trebuie sa fie mai presus de VIATA!

Comunitatea parinti.com


 Fii alaturi de Comunitatea parinti.com si semneaza ProtestulIn forum:
Nu pot sa cred!
Scrisoare de protest
Maternitatile groazei

.

Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 4.6
voturi 20


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent