· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: PSD a decis ca indemnizatia de crestere a copilului sa nu fie plafonataConducerea PSD a stabilit, luni, sa se renunte la plafonarea indemnizatiei care va fi primita de viitoarea mama īn concediul pentru īngrijirea copilului, urmīnd ca, īn acest sens, sa fie modificata Ordonanta 9/2003, a declarat ministrul Administratiei Publice, Octav Cozmīnca.

Cozmīnca a precizat ca Delegatia permanenta a PSD a recomandat Ministerului Muncii sa modifice Ordonanta 9 īn sensul ca viitoarele mame sa primeasca īn concediul pentru īngrijirea copilului o indemnizatie stabilita īn functie de contributia lor la Fondul de asigurari sociale si ca aceasta indemnizatie sa nu fie plafonata la 4.200.000 de lei lunar indiferent de contributie, cum prevede ordonanta.

El a aratat ca ordonanta modificata va fi aprobata īn prima sedinta de Guvern. Cozmīnca a mai spus ca īn urma unei situatii statistice a rezultat ca numai 12% dintre viitoarele mame erau afectate de plafonarea indemnizatiei la 4.200.000 de lei pe luna, iar 88% dintre ele aveau sub aceasta suma.

"Eliminīndu-se acest plafon nu mai exista o problema si este putin probabil si de neīnteles care va fi obiectivul «esarfelor albastre» purtate de persoane care nu au avut si nici nu o sa aiba copii. Vom atrage atentia manifestantelor sa aiba grija cum umbla prin gropile din Capitala", a spus Cozmīnca. El a adaugat ca "Bucurestiul este plin de gropi si manifestantele trebuie sa fie atente ca sīnt gropi si gropile nu le-a facut PSD".

Ministrul Muncii, Marian Sīrbu, a anuntat, joi, ca Guvernul va modifica īn sedinta urmatoare prevederile referitoare la indemnizatia acordata īn perioada concediului de maternitate.

Senatorul PD Maria Petre si deputatul PD Anca Boagiu au lansat, duminica, īntr-o conferinta de presa, actiunea "Esarfele albastre", o miscare civica īn sprijinul cetateanului. Actiunea se va concretiza prin prezenta īn strada a "Esarfelor albastre", ori de cīte ori Guvernul "va uita principiile democratiei". O prima manifestare de acest gen va coincide cu mitingul organizat, marti, de societatea civila īmpotriva adoptarii Ordonantei 9/2003, au declarat cele doua reprezentante ale PD. Punctul de plecare al mitingului va fi sediul Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale, manifestantii urmīnd sa marsaluiasca pīna īn fata Guvernului.

Sursa:
Mediafax.

"Stiri: Stiri: PSD a decis ca indemnizatia de crestere a copilului sa nu fie plafonata" | cont nou | 2 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
01.04.03 05:39: Carmella
Mai grav chiar decit aceasta mizerie de Ordonanta a fost aroganta de-a dreptul gretoasa a ministrului Marian Sīrbu: intr-o conferinta de presa a avut marele tupeu sa spuna "da' ce ?! Vreti sa traiti mai bine pe spatele asigurarilor sociale ??" si "eu stiu ca venirea pe lume a unui copil e in sine un motiv de bucurie, nu banii pe care ii primesc mamele de la stat". Mi-a stat un nod in git cind am auzit, dar am avut speranta ca poate se ia cineva de el si are bunul simt sa-si dea demisia, dar de unde ...
Dupa parerea mea asta se cheama furt ... atunci cind iei niste bani si nu-i returnezi in scopul pentru care au fost colectati.
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 3
voturi 5


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent