· articole
· intamplari

(P) Susține inițiativa de educație dentară lansată de clinica Dental One!
România este pe ultimul loc în topul european al igienei orale, iar consumul de pastă de dinți este, în medie, de un tub și jumătate în mediul rural și trei în mediul urban.
Conform studiilor 58% dintre români merg la medic mai puțin de o dată pe an, iar 80% dintre români au probleme dentare. Unii își pot permite o procedura de refacere a danturii, însă, pentru cei mai mulți români, acest lucru nu este posibil.

În urmă analizării acestor statistici medicii stomatologi de la clinica Dental One din București au tras un semnal de alarmă asupra riscurilor pe care o igienă dentară precară le poate avea asupra stării generale de sănătate. O dantură frumoasă reflectă o stare de sănătate bună, un organism puternic, și semnifică, în egală măsură, și că persoană respectivă are grijă de propriul corp și de igienă să orală. Mai mult decât atât, un zâmbet sănătos este un atu în acțiunile de socializare și reprezintă un simbol al statutului social al unei persoane.

“Pe lângă riscurile dentare și gingivale, pot apărea și probleme generale de sănătate. Foarte des, persoanele care nu mestecă mâncarea corect dezvoltă probleme digestive sau de nutriție. Din păcate, în România, pacientul ajunge destul de târziu la cabinetul medical că să investigheze cauza. Prin întârzierea vizitei la stomatolog, infecția se dezvoltă și este necesară extracția dintelui. Cu cât amânăm mai mult, problemele dentare se amplifică, iar pentru tratarea lor, apar costuri financiare mult mai mari și mai multe ședințe la medicul dentist”, declară Dr. Remus Stratulat, din echipa clinicii Dental One.

Principalele motive pentru care statisticile cu privește la igienă orală sunt astfel, ar fi: sărăcia, lipsa de educație și anxietatea dentară. În acest sens Dental One a inițiat campania socială ”Ajută-ne să creștem zâmbete!”, prin care dorește să readucă zâmbetul pe buze acelor tineri care suferă de probleme dentare și nu dispun de resurse financiare suficiente pentru a-și permite procedurile stomatologice necesare.

“Am creat această campanie din dorința de a trage întâi de toate un semnal de alarmă, dar și de a oferi o atenție sporită educației privind igienă dentară tinerilor. Astfel, incidența bolilor dentare în rândul adulților din România va scădea pe termen mediu și lung”, declară echipa Dental One pe pagina online a campaniei.

Prima etapă a acestei campanii s-a încheiat, iar o comisie formată din specialiști ai clinicii Dental One și 5 persoane publice au selectat 4 cazuri grave, tineri cu vârstă cuprinsă între 16 și 22 de ani, cu rezultate bune la învățătură, din familii cu situație financiară precară sau care au crescut la case de copii. Pentru a-i cunoaște mai bine, au fost invitați la cabinetele clinicii Dental One, unde au primit o consultație dentară gratuită. Depinde și de voturile voastre însă care dintre cele 4 cazuri va fi selectat pentru tratamentul stomatologic complet la Dental One.


.

"(P) Susține inițiativa de educație dentară lansată de clinica Dental One! " | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre igiena:
Raceala si Gripa

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent