· articole
· intamplari

(P) Tot ce trebuie să știți despre dragoni înainte de a vedea „Pete și dragonul”
„Pete și dragonul”, cel mai recent film de la Disney, spune povestea prieteniei dintre un băiat orfan și un dragon, Elliot, un personaj fabulos care, însă, reunește câteva trăsături pe care le-ați mai întâlnit la animale similare din basme sau legende.Filmul „Pete și Dragonul” este distribuit de Forum Film România și va avea premiera pe 19 august 2016, fiind disponibil în format 3D, varianta dublată.

Ani de zile, Domnul Meacham (Robert Redford) i-a încântat pe copii cu povești despre dragonii periculoși care trăiesc în adâncul pădurii Pacificului de Nord-Vest. Pentru fiica sa, Grace (Bryce Dallas Howard), aceste povești nu sunt decât fabulații. Dar când ea îl întâlnește în mijlocul pădurii pe Pete (Oakes Fegley), un băiat de 10 de ani care susține că locuiește într-o casă din copac cu un uriaș dragon, totul se schimbă.

Din felul în care Pete îl descrie pe Elliot, dragonul, acesta din urmă seamănă cu multe dintre creaturile din poveștile și basmele copilăriei. Dar cât de mult știți despre dragoni? Iată o listă cu câteva informații prețioase:

1) Dragonii sunt cunoscuți din mituri și legende pe întreg globul, cele mai vechi datând chiar din secolul al patrulea înaintea erei noastre.
2) Cel mai adesea, dragonii sunt descriși ca fiind niște șerpi mari sau creaturi asemănătoare șopârlelor, cu cozi lungi, gheare și colți ascuțiți. Unii dragoni au aripi enorme, zboară și scot flăcări pe nări.
3) Mulți oameni de știință cred că originea acestor ființe legendare e legată de fosilele preistorice. Când oamenii Antichității descopereau oase de dinozaur puteau cu ușurință să creadă că sunt rămășițe de dragoni.
4) În mitologia Orientului Mijlociu dragonii apar ca ființe ale răului. În folclorul iranian, de exemplu, există un dragon malefic numit AŸi Dahāka, iar în legendele vechilor egipteni dragonul Apep era șarpele cel rău din lumea de dincolo.
5) Potrivit grecilor vechi și romanilor, dragonii inspiră atât protecție, cât și teamă. O astfel de bestie era Ladon, un dragon cu mai multe capete care proteja intrarea în grădinea Hesperidelor.
6) În perioada medievală se credea că dragonii sunt niște monștri înspăimântători care omorau eroi bravi.
7) Dragonii nu au avut mereu reputație de fiare. De exemplu, în cultura orientală erau portretizați ca fiind buni și puternici.
8) În mitologia asiatică, dragonii erau protectorii aurului și ai zeilor, dar și simboluri ale norocului.

***

Despre Forum Film România
Forum Film România s-a înființat în anul 2010 și a preluat distribuția în cinematografe, la nivel local, a peliculelor realizate de studiourile Disney. În afară de România, companiile Forum Film coordonează distribuția peliculelor Disney și în Bulgaria, Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia și Israel. În Israel, colaborarea Disney cu Forum Film a fost începută în urmă cu aproape 50 de ani. În ultimii ani, pe lângă Disney, compania distribuie și titluri ale studiourilor MGM, Lionsgate, Weinstein, FilmNation și alți independenți. Distribuitorul de filme este parte a grupului Cinema City International, activ pe diverse segmente ale pieței cinematografice, inclusiv operarea de cinematografe și distribuția de filme.

Trailerul filmului:https://www.youtube.com/watch?v=BUe9J839vNg

.

" (P) Tot ce trebuie să știți despre dragoni înainte de a vedea „Pete și dragonul”" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre evenimente:
Sarcina si Nasterea - 4 decembrie 2002

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent