· articole
· intamplari

(P) Vaiana – detaliile picante care fac aventura animată din Oceania de neuitat
Cel mai recent film al Walt Disney Animation Studios, „Vaiana” – care spune povestea unei căutări în largul oceanului – a fost un amplu efort de producție, nelipsit de momente amuzante și scene picante.


Filmul „Vaiana” este distribuit de Forum Film România și a avut premiera pe 25 noiembrie 2016, fiind distribuit în varianta dublată, 2D și 3D.

În regia lui Ron Clements și John Musker, filmul de animație redă aventura unei navigatoare înnăscute – Vaiana – care pornește în căutarea unei insule legendare din Oceania, călătorie de-a lungul căreia întâlnește un semizeu și are parte de experiența vieții, care o va transforma complet.

Costume inspirate din culturile Oceaniei
Inspirată din legendele populare în culturile din Oceania, pelicula pornește de la premisa că oceanul nu separă, ci unește insulele și oamenii. Realizarea filmului a presupus multă muncă de documentare, dar și imaginație și creativitate în ceea ce privește conturarea personajelor în cele mai mici detalii.

De exemplu, Vaiana poartă șapte tipuri de costumații, printre care se remarcă și vestimentația tradițională din insulele Oceaniei. Creatoarea costumelor, Neysa Bové, spune că a ales o variantă vestimentară care să completeze narațiunea aventurii în care se aruncă puștoaica. Interesant este că cel mai elaborat costum în care apare îmbrăcată Vaiana se vede doar preț de șase secunde, în cadrul unei secvențe ce redă un dans.

În plus, podoaba pe care o poartă pe cap, alături de costumația de ceremonie, sunt inspirate din ceremoniile Taualuga din cultura zonei Samoa și simbolizează regalitatea. Pentru consecvență cu tematica filmului, toate personajele poartă costume făcute din materiale disponibile și acum 2.000 de ani, când are loc acțiunea.

O lume bio luminiscentă
Un personaj exotic este Tamatoa, un crab de peste 15 metri cu probleme serioase privind stima de sine, care trăiește într-o bizară lume bio luminiscentă. Lalotai, un tărâm al monștrilor, este un loc al fanteziei aflat dincolo de fundul oceanului. Numele este de proveniență locală, „lalo” înseamnă „dedesubt”, iar „tai” înseamnă „mare” în proto-polineziană.

Personajul oceanic
Oceanul e mult mai mult decât apă, e un personaj în sine în film. Echipa de producție a creat o instalație specială, de peste 15 metri, care să o ajute să facă animațiile în largul oceanului. Specialiștii în efecte speciale au adăugat apa, stropii, picăturile.

Cocosul Heihei
Într-una dintre versiunile inițiale ale animației, cocoșul Heihei era un personaj deștept și obraznic, dar producătorii au decis că îi lipsea doza de unicitate. Unii au vrut să renunțe la personaj, în vreme ce alții au cerut să rămână în film. Până la urmă au ajuns la un consens: cocoșul a rămas, dar IQ-ul i-a fost semnificativ redus.

Cerul de acum 2.000 de ani
Pentru a crea cerul înstelat de acum 2.000 de ani, echipa de producție a apelat la ajutorul astronomilor, care au documentat în detaliu scenariul acesta și au făcut o listă cu toate stelele care au fost vizibile pe cer, în largul Pacificului, acum 2.000 de ani.

Trailer:.

"(P) Vaiana – detaliile picante care fac aventura animată din Oceania de neuitat" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre evenimente:
Sarcina si Nasterea - 4 decembrie 2002

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent