· articole
· intamplari

(P) Valori importante din povestile copilarieijpg?oh=fbbfc6db547ea40e8654545af0787d92&oe=5708C68E&__gda__=1464411124_86e0e393e8664815fb3901f29f85852c"/>
Poveştile copilăriei au un rol mult mai important decât acela de a amuza şi binedispune. Aceste poveşti fantastice dezvoltă imaginaţia şi creativitatea, dar în acelaşi timp conţin şi lecţii valoroase care oferă oportunităţi de învăţare unice.

Iată câteva lecţii din poveştile copilăriei care se bucură de apreciere de la o generaţie la alta şi care îl vor ajuta pe cel mic să descopere adevărate valori de viaţă.

Cenuşăreasa
Una dintre cele mai cunoscute dintre poveştile copilăriei este Cenuşăreasa. Povestea îi învaţă pe copii să se poarte frumos chiar şi atunci când cei din jurul lor nu o fac. Cenuşăreasa era tot timpul tratată urât de cei din jurul său, dar ea a continuat să îi trateze cu bunătate pe toţi…iar efortul său a fost răsplătit în final.

Rapunzel
Rapunzel se numără printre poveştile copilăriei …moderne. Citeşte-i copilului tău povestea frumoasei fetiţe cu păr lung pentru că îl va ajuta să gândească dincolo de limite şi să găsească soluţii la orice problemă. Copiii au toate abilităţile necesare să răzbată în orice, la fel ca Rapunzel.

Chicken Little
Printre poveştile copilăriei se numără şi Chicken Little. Povestea îl va ajuta pe cel mic să înţeleagă că este important să gândească critic şi, de asemenea, să ia întotdeauna decizii care se bazează pe lucruri concrete. În această poveste, Chicken Little şi prietenii lui de la fermă nu au făcut acest lucru și au plătit un preţ nespus de mare.

Mica Sirenă
Mica Sirenă îl va încuraja pe copilul tău să încerce lucruri noi şi să aibă curajul să iasă din zona de confort…măcar din când în când. Chiar dacă uneori gândul de a încerca ceva nou îl poate speria, la final satisfacţia este enormă. După ce îi vei face celui mic cunoştinţă cu una dintre cele mai îndrăgite dintre poveştile copilăriei, chiar şi copilul tău va fi uimit de lucrurile pe care le poate face.

Scufiţa Roşie
Scufiţa Roşie nu are cum să lipsească dintre poveştile copilăriei din care cei mici pot învăţa o mulţime de lecţii importante.Din Scufiţa Roşie cel mic poate învaţa o lecție extrem de important: să alegă cu atenție persoanele în care are încredere.

Cei trei purceluşi
Cei trei purceluşi se numără printre poveştile copilăriei pline de învăţăminte. Din această poveste copiii pot învăţa importanța de a începe să construiască ceva, având întotdeauna o fundaţie solidă.

Autor:
.
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent