· articole
· intamplari

(P) Calculatoare pe care le poți folosi īn sarcină pentru a afla cāt mai multe detalii despre bebeluș
După ce ai aflat că ești īnsărcinată, lumea ta se schimbă complet.

Vei dori să afli cāt mai multe despre viitorul tău bebeluș, īncepānd de la data nașterii, pānă la sexul pe care īl va avea și chiar culoarea ochilor.
Din fericire, există din ce īn ce mai multe calculatoare pe care le poți folosi pentru a afla detalii. Iată doar cāteva dintre ele:


  1. Calculatorul de sarcină care īți spune data nașterii. Este prezent peste tot online, vezi aici un exemplu, și chiar īn aplicații pentru mobil. Acesta īți spune cānd se va naște puiul cu o acuratețe destul de mare, atāta vreme cāt ai un ciclu regulat și știi cānd l-ai avut ultima dată. Există mai multe calculatoare de sarcina, īnsă majoritatea calculează după aceleași reguli. Cel mai exact calcul īl obții dacă mergi la un ginecolog.

  2. Calculatorul care īți spune vārsta sarcinii. Pe baza datei ultimei menstruații poți afla care este vārsta sarcinii. Această informație īți este oferită și de ecografii.

  3. Calculatorul nutrițional. Un calculator important de sarcină este cel care īți spune ce și cum trebuie să mănānci. Īn toată perioada sarcinii și imediat după, corpul tău este o adevarată făbricuță care produce hrana pentru cel mic. Cu cāt mănānci mai sănătos, cu atāt copilul va fi mai sănătos.

  4. Calculatorul sexului. Un alt lucru pe care īl poți afla printr-un calculator de sarcină este sexul bebelușului. Dacă vrei să știi care sunt șansele să fie fetiță sau băiețel, găsești o serie de calculatoare online. Nu sunt tocmai exacte, īnsă de multe ori oferă informații concludente. Evident, cea mai bună variantă să afli sexul bebelușului este tot la ginecolog.

  5. Calculatorul greutății. Este un alt calculator care oferă informații concludente. De data aceasta, īți spune cāte kilograme īn plus urmează să ai la sarcină. Este o informație pe care nu are cum să ți-o ofere nimeni exact, īnsă pe baza calității alimentelor pe care le mănānci, a sportului pe care īl faci și a numărului de kilograme pe care īl ai, există modalități de calcul.


Calculatoarele de sarcină sunt instrumente foarte bune pentru orice mămică, īnsă nu trebuie să te bazezi exclusiv pe ele. Dacă vrei informații 100% relevante pentru sarcina ta, este bine să ai un plan bine făcut de medic și să mergi frecvent la control pentru ecografii și teste.
 
 
Sursă foto: pixabay.

"(P) Calculatoare pe care le poți folosi īn sarcină pentru a afla cāt mai multe detalii despre bebeluș" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre :
Noua structura a anului scolar 2012-2013 si programul

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent